Home / AKTUELNO / Medicinska sestra ste a nemate posao: Ovo ministarstvo zapošljava vas 130, a nije Ministarstvo zdravlja

Medicinska sestra ste a nemate posao: Ovo ministarstvo zapošljava vas 130, a nije Ministarstvo zdravlja

bolnica

Ministarstvo odbrane planira da primi na dobrovoljno služenje vojnog roka čak 130 medicinskih sestara, koje će posle završene vojne obuke moći da računaju na siguran posao u vojnomedicinskim ustanovama, piše Alo.

– Plan je da se na dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom roku primi 130 devojaka i mladića sa završenom srednjom medicinskom školom. Svi oni bi prošli obaveznu tromesečnu vojnu obuku, a potom bi tri meseca bili raspoređeni na stručnim poslovima na VMA u Beogradu i vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu.

Nakon toga, s njima bi se, naravno ukoliko prođu bezbednosne provere i pokažu se kao vredni i odgovorni, potpisao ugovor o profesionalnom vojnom angažmanu – kaže izvor ovog lista blizak vrhu Vojske Srbije.

On dodaje da bi mladi na taj način obezbedili siguran posao u vojnim zdravstvenim ustanovana, a onima koji to žele ukazala bi se prilika i za učešće u mirovnim misijama van zemlje.

– Tu bi kao medicinsko osoblje pre svega stekli važno iskustvo, ali i imali izuzetno primamljiva primanja – navodi on.

(Telegraf.rs /Izvor: Alo)

Check Also

VIKTOR ORBAN: VOJNO SPOSOBNI MIGRANTI SU „BIOLOŠKA BOMBA“! SRBIJA TREBA HITNO DA REAGUJE!

On je dodao da mađarske vlasti ne znaju ko je od njih zaražen a ko …