Home / AKTUELNO / Merkelova najavila povlačenje Nemačke sa Mundijala! Evropa razmatra dalje mere protiv Rusije!

Merkelova najavila povlačenje Nemačke sa Mundijala! Evropa razmatra dalje mere protiv Rusije!

Nemačka kancelarka Angela Merkel nagovestila je mogućnost da će Nemačka bojkotovati Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se ove godine održava u Rusiji, kako bi pokazala solidarnost sa Velikom Britanijom povodom trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u južnoj Engleskoj.

Merkelova je rekla da će EU razmatrati odgovor na taj napad na sastanku lidera zemalja članica sledeće nedelje u Briselu, prenosi AP.

Upitana o merama koje bi EU mogla da preduzme, ona je kazala da je u ovom trenutku važno da se sprovodi istraga.

– Mogu samo da se nadam da će Rusija dati doprinos istrazi, rekla je Merkelova.

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka otrovani su 4. marta nervnim agensom, a Velika Britanija, SAD i zapadne zemlje okrivile su Rusiju za taj napad.

Nemačka kancelarka, koja već pola godine u političkom vakuumu predvodi tu zemlju bez parlamentarne većine, druga je Zapadna figura, nakon britanskog šefa diplomatije Borisa DŽonsona, koja je nagovestila mogućnost bojkota Svetskog prvenstva u Rusiji.

Sv ovo neodoljivo podseća na 1980. godinu, kada su, predvođene Sjedinjenim Državama, čak 64 zemlje bojkotovale Olimpijske igre u Moskvi zbog rata u Avganistanu. Ipak, raspored snaga i geopolitička slika sveta 1980. i 2018, iako poseduju određene sličnosti, ne mogu se porediti.

(Tanjug)

Check Also

GORI PARIZ- DEMONSTRANTI ZAPALILI I CENTRALNU BANKU FRANCUSKE (VIDEO)

Francuska policija upotrebila je suzavac protiv demonstranata koji su se okupili u Parizu zbog donošenja …