Home / AKTUELNO / Mirčić: Šešelj će sigurno govoriti na velikom narodnom mitingu na Trgu Republike 15. novembra..

Mirčić: Šešelj će sigurno govoriti na velikom narodnom mitingu na Trgu Republike 15. novembra..

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić kaže da je jedino izvesno da će lider SRS Vojislav Šešelj javiti radikalima tačno vreme kad bude krenuo iz pritvorske jedinice u Sheveningenu prema aerodromu u Hagu, ali da se dan njegovog dolaska u Beograd ne može precizirati.

500

„Zna se samo da će Šešelj kada krene iz Sheveningena prema aerodromu u Hagu istog sekunda o tome obavestiti rukovodstvo SRS. U ovom trenutku zaista niko sa sigurnošću ne može prognozirati kojeg će dana Šešelj poleteti i stići avionom iz Haga u Beograd – rekao je Mirčić.

Od momenta javljanja Šešelj će najkasnije za tri sata biti u Beogradu.
„Vožnja do aerodroma u Hagu traje pola sata, a sam let do Beograda oko 2,5 sata. To će nama, radikalima, biti dovoljno da mu pripremimo doček kakav dolikuje čoveku koji je pobedio Haški tribunal“, istakao je Mirčić.

On dodaje da Holandija, kao zemlja u kojoj se nalazi Haški tribunal, koji je doneo odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu, preduzima sve neophodne mere da bi on bezbedno stigao u Beograd, te da kao zemlja domaćin zadržava pravo da kaže kako će i kad početi prebacivanje Šešelja u Beograd.

Prema njegovim rečima, Šešelj će sigurno govoriti na velikom narodnom mitingu na Trgu Republike 15. novembra u 12.00 časova, koga organizuje SRS, uprkos problemima koje ima sa zdravljem.

„Sloboda izvojevana posle gotovo punih 12 godina neprimerenog tamnovanja u istoriji civilizacije čini čuda! Mislim, da po dolasku u Beograd ne postoji sila, u ovom slučaju Šešeljovo složeno zdravstveno stanje, koja će ga sprečiti da se obrati narodu i državi za čiju se istinu beskompromisno borio gotovo punih 12 godina“, ističe Mirčić.

Portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska potvrdila je pre par dana, da je Sudsko veće Haškog tribunala donelo odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu.

U podnesku Tribunala navedeno je da je Sudsko veće na sopstvenu inicijativu i iz humanitarnih razloga, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja optuženog, a „imajući u vidu nove okolnosti i kako bi izbeglo najgore“, naložilo privremeno puštanje Šešelja na slobodu.

(Srna)

Check Also

DR JANKOVIĆ POSLAO JEZIVO UPOZORENjE U VEZI EPIDEMIJE: NE MOŽEMO IZBEĆI TREĆI PIK- EVO KADA POČINJE!

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš profesor Radmilo Janković kaže da …