Home / AKTUELNO / MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije je preminuo od zadobijenih povreda u bolnici, a njegova smrt je za roditelje misterija.

Javnost je pre desetak dana potresla stravična vest o tome da je u Banjičkoj šumi pronađen mladić (27) sa teškim opekotinama.

Filip S. je izdahnuo u boilnici od posledica povreda, a svima je i dalje misterija šta ga je “nateralo” da se polije benzinom i zapali.

Filipova majka Dragica T. kazala je da je bio divan dečko.

“Bio je divan dečko, ne zato što je moj sin. Imao je ljubav za hiljadu ljudi, a otišao je od mene. Ne mogu da se pomirim sa tim, a još me više bole napisi u štampi jer je nemoguće da je tako nešto spremao. Pravili smo rođendan, imali smo planove da idemo za Kruševac, planirao je da sa ocem montira neku kuhinju”, kazala je nesrećna majka.

Ona podseća da je u mnogim kvizovima postizao odlične uspehe, da je bio vrlo inteligentan, pisao je pesme, išao na takmičenja, vodio programe u Matematičkoj gimnaziji.

Dragica je ispričala šta se desilo kobnog dana.

“Išao je na posao uglavnom vozom u 09:04, ali prema nekim podacima, nije otišao vozom, već je otišao ka Kanarevom brdu. Pozvala sam ga posle dva sata i bio je nedostupan. Zvala ga je i tetka, takođe je bio nedostupan. Sutradan smo videli da je mobilni telefon bio na “avionskom režimu”, ali nam nije jasno kako je onda zvao policiju”, ističe majka.

Mladić je u 17 sati pozvao policiju, a zatim i Hitnu pomoć. Poziv sa Hitnom trajao je više od 4 minuta.

“Pozvao je onda opet policiju. Policija je posle zvala nas da pita gde je Filip i “da li nas zajeba*a” jer su primili poziv da je u šumi i da se zapalio”, kaže otac Zoran S. i dodaje da su iz policije rekli da su proverili Banjičku šumu, ali da ga tamo nisu pronašli.

On dodaje da su drugarica i drug otišli u Banjičku šumu i bez problema našli Filipa.

“Prema našim podacima, on je ujutru ušao u šumu i ceo dan, skoro osam sati, proveo je tamo. To mi je neshvatljivo! Neshvatljivo mi je da je osam sati bio sam u šumi! Filip je živ doveden u bolnicu, na reanimaciju. Dok sam čekao pred bolnicom, pojavio se njegov kolega koji je pomogao da se Filip ubaci u ambulantna kola. Predao mi je torbu od laptopa, kožnu jaknu i mobilni telefon, bez podataka i očišćen”, naglašava zbunjeni otac.

Kolega je, inače, dva dana pre slučaja naprasno dao otkaz.

Tajna “lanca”

Taj drug tražio je nakon Filipove smrti od roditelja da mu daju lanac i na njemu okačen prsten, koji je nesrećni mladić nosio. Majci i roditeljima su rekli da je reč o prstenu i lancu iz “Gospodara prstenova”.

Filip S. mu je, navodno, rekao da “kada njega ne bude bilo, uzme lanac sebi”.

Devojka koja ga je pronašla zapaljenog, pojavila se na dan sahrane sedam dana posle Filipove smrti.

“Predstavila se ‘ja sam Milica’ i rekla mi ‘vi skoro kao sa osmehom’”, govori majka.

Majka ističe da je sahrana snimana, a niko ne zna ko je osoba koja ju je snimala.

Ona svedoči i da je pred smrt sinu pronalazila fleke osušene krvi na donjem delu pidžame. Filip se svaki put pravdao da je raskrvario ruku, a majka ništa nije posumnjala.

I otac i majka su složni – nije bilo naznaka da je Filip depresivan i da će uraditi ovako nešto.

Iza svega stoji sekta?!

Stručnjak za sekte Dimitrije Pastuović nakon ispovesti majke i oca, jedva nalazi reči da analizira ovaj slučaj.

“Teško mi je. Nagledao sam se svega i svačega, ali svaki put su ovakve stvari teške”, ističe Pastuović.

Kaže da, ako lančić i prsten nisu replika, onda bi moglo da bude reči o delovanju “Džindžija”, sekte islamskog maga.

“Nelogičnost mi je račun za benzin koji nije izgoreo, to što se 2013. na istom mestu se ubila jedna žena… Dva Filipova druga su se već ubila, a Filip je treći u nizu”, naglašava Pastuović.

Zatražio je da od porodice da nikome ne daju lanac i prsten.

“Nemojte davati nikako jer može povlačiti mnogo toga, nemojmo ići dalje”, kaže Pastuović.

Kaže da je Filip mogao biti ucenjen da on “ode”, da ne bi otišli otac i majka. Izabrao je, kaže Pastuović, najtežu moguću smrt.

“U nekim kultovima, što bolnije ode, biće bliži “gospodaru”. Njemu je 98 odsto kože bilo spaljeno, jedva je progovorio nakon što je intubiran”, kaže Pastuović.

Roditelji su otkrili da su na grobu svog sina pronašli karte u boji.

“Reč je verovatno o tarot kartama. One su ostavljene posle sahrane i, ako je reč o obrednom ubistvu, onda nije redak slučaj da se ovakvi predmeti pronađu. Moguće je da je Filip zaista izmanipulisan ili ucenjen, a karte su potpis”, smatra stručnjak za sekte Dimitrije Pastuović.

(pink.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …