Home / AKTUELNO / MISTERIOZNE LIKVIDACIJE U KRUŠEVCU: Otac ubijen ispred hotela, sin izrešetan pre mesec dana.. (VIDEO)

MISTERIOZNE LIKVIDACIJE U KRUŠEVCU: Otac ubijen ispred hotela, sin izrešetan pre mesec dana.. (VIDEO)

Dejan Stanković (71), zvani Ždrokinac, ubijen je u kruševačkom naselju Prnjavor. On je inače otac Vojina Stankovića (41) žestokog momka iz ovog grada koji je, takođe, pre svega mesec dana likvidiran u centru Kruševca dok je sedeo u kafiću.

Ubijen je pred brojnim očevicima. Da situacija bude još bizarnija, on je navodno ubijen zbog neraščišćenog sukoba svog sina!

Dejan Stanković ubijen je sa više hitaca ispred ulaza u hotel Golf. On je policiji bio dobro poznat od ranije, i to ne samo zbog svog sina i unuka. Naime, Dejan Stanković ima brata blizanca Vojina, i obojica su bili poznati kao kriminalci iz ovog grada.

Šira javnost je za njih čula kada je u Kruševcu 2014. godine ubijen stomatolog Milutin Rokić. Za ovaj zločin bila su osumnjičena upravo ova dva brata.

Međutim, ono što je bilo posebno bizarno je to da, kako su u pitanju jednojajčani blizanci, policija nije uspela da utvrdi koji od njih dvojice je pucao u zubara i oni su tada oslobođeni optužbi!

Prema tadašnjim saznanjima „Blica“ policija je bila gotovo sigurna da je stomatologa ubio baš Dejan Stanković. Kamera u zgradi snimila je dan pre ubistva osobu sa kačketom koja je nosila kratku, šuškavac jaknu sa dve fluorescentne trake.

U večeri ubistva snimljena je osoba sa kačketom u pletenoj crnoj jakni sa kapuljačom i amblemom na rukavu. Obe jakne pronađene su kod Dejana Stankovića. Na njega upućuju i detalji sa snimka kao što je karakterističan hod jer Dejan pomalo hramlje na desnu nogu.

Braća Ždrokinci

Braća Stanković, u Kruševcu poznati i kao Braća Ždrokinci, su prvi sukob sa zakonom imali pre 45 godina kada su opljačkali banku. Po izlasku iz zatvora otišli su u inostranstvu a najviše vremena proveli su u Africi gde su radili kao vojnici-plaćenici. Dejan ima južnoafričku penziju i pasoš ove zemlje. Poslednjih godina živeo je u Umci gde je imao motel.

Po dolasku u Kruševac, svega dvadesetak dana pre ubistva stomatologa Vojin je iznajmio stan u Zakićevoj ulici. Braća su uhapšena zajedno u kladionici. U istrazi su izjavili da nisu govorili pet godina a da su se pomirili 10 dana pre ubistva. Kod njih su pronađeni pištolji za koje imaju dozvolu. Na mestu ubistva njihova DNK je pronađena na gelenderu, na čarapi pronađenoj u kontejneru, korišćenoj kao maska, i na futroli koja je ispala prilikom bekstva.

Porodične i prijateljske veze

Ono što je policiji ostalo kao misterija je motiv ubistva stomatologa. Naime roditelji ubijenog stomatologa Rokića venčali su Stankovićeve roditelje. Njihovi stanovi su gledali jedan u drugi, blizanci i stomatolog su odrasli zajedno, ali ih je život odveo na različite strane. Rokića na Stomatološki fakultet, a blizance u zatvor, a potom u inoistranstvo. U godinama pre zločina oni nisu bili u kontaktu.

Detalji zločina

– stomatolog Milutin Rokić ubijen je oko 23 sata 2. marta 2014.

– napadač s fantomkom ispalio mu je hitac u grudi u zgradi u kojoj živi

– ranjeni doktor puzao je oko 30 metara do komšije kako bi zatražio pomoć.

– dva dana kasnije zubar je u bolnici podlegao povredama

Vojin Stanković – ubijeni sin

Sin Dejana Stankovića, Vojin, likvidiran je pre svega mesec dana u samom centru Kruševca dok je sedeo u punom kafiću.

Prema operativnim podacima, Vojin je važio za jednog od kruševačkih žestokih momaka.

Ubica je na Stankovića ispalio sedam metaka, međutim njega je pogodio samo jedan. On je podigao ruku da bi se zaštitio, ali mu je metak probio šaku i pogodio direktno u čelo.

– Lokali su bili prepuni, žrtva je sa još dve osobe bila u kolima, ali oni su vrlo brzo pobegli – navodi nezvanično izvor.

Osumnjičeni je izašao iz kafića, otvorio vatru, a ljudi su krenuli da beže. Na prve pucnje skoro niko nije odreagovao, nisu shvatili šta se dešava. To je bilo tačno u 13.20. Navodno, žrtva nije ni mogla da se prepozna posle upucavanja, jer je metkom pogođen u glavu.

Motiv: Svađa napadača sa sinom ubijenog

Policija je praktično odmah imala uvid u snimke sa sigurnosnih kamera, gde se vide žrtva i počinilac. Jedan od sagovornika nezvanično iznosi da je osumnjičeni Radulac navodno napao sina Vojina Stankovića, posle čega se Stanković nimalo naivno „obračunao“ sa osumnjičenim.

– Stariji Vojinov sin navodno se posvađao sa mladićem iz Kruševca i izvukao deblji kraj u tuči, posle čega se Vojin obračunao sa mladićem. Sumnja se da je upravo on ispalio Vojinu hitac u glavu – priča izvor „Kurira“.

Priča se da je Žuti obećao da će presuditi Stankoviću.

Stefan R. inače potiče iz pristojne porodice koja se nije dovodila u vezu sa kriminalom, ali se spominje da je mladić imao pomalo čudan karakter, te da je bio sklon nekontrolisanom ponašanju, kao i da je jednom doneo bombu u školu.

Stanković se nezvanično spominjao u kontekstu nasilaničkog ponašanja i iznude. Važio je za žestokog momka koji je voleo da se kocka i neretko obilazi evropske metropole u potrazi za ovom vrstom zabave.

Check Also

DOBRE VESTI! STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE! OVAJ PUT ZA PENZIONERE, RADNIKE, ALI I OSTALE GRAĐANE, EVO I NA ŠTA BI MOGLI DA RAČUNAJU

Početak masovne vakcinacije u Srbiji doneo je određenu dozu optimizma i nadu da bi pandemija …