Home / AKTUELNO / MITO ZA POSAO U VOJSCI: Priveden pukovnik, penzioner i tri podoficira!

MITO ZA POSAO U VOJSCI: Priveden pukovnik, penzioner i tri podoficira!

vojska- srbija- kasarna

Nakon akcije u kojoj su uhapšena četiri osobe zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala, Vojnobezbednosna agencija je, u sklopu sveobuhvatne borbe protiv korupcije u Republici Srbiji, u saradnji sa Vojnom policijom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu privela više osoba pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Krivičnom prijavom je obuhvaćeno šest osoba, od kojih su četiri profesionalna pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedan penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane i jedan civil.

Prvoosumnjičeni je pukovnik S.B. iz Uprave za kadrove Ministarstva odbrane, koji se tereti da je u više navrata primio mito kako bi na osnovu svog službenog položaja i u okviru svojih službenih ovlašćenja ostvario uticaj na rešavanje statusnih pitanja i zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Za ista krivična dela osumnjičeni su i podoficir Vojske Srbije S.M. i penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane M.G, dok se podoficiri Vojske Srbije S.V. i G.M. i civil P.C. sumnjiče za krivično delo trgovine uticajem.

Prvoosumnjičeni je nakon policijskog zadržavanja, 24. decembra 2014. godine, uz krivičnu prijavu, predat višem javnom tužiocu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

(Kurir)

 

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …