Home / AKTUELNO / Moskva upozorava: Na ruskim granicama je toliko neprijateljskih vojnika da će se sve završiti krvavim obračunom!

Moskva upozorava: Na ruskim granicama je toliko neprijateljskih vojnika da će se sve završiti krvavim obračunom!

rat-amerika-sad-usa-vojska

Rat Rusije i NATO pakta neizbežan je ukoliko zapadna vojna alijansa ne povuče svoje trupe iz istočne Evrope, upozoravaju zvaničnici iz Moskve. Oni navode da je zbog gomilanja NATO trupa uz granice Rusije samo pitanje vremena kada će se dogoditi neki incident koji bi mogao da preraste u krvavi sukob

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksej Meškov izjavio je u petak da je veoma opasno gomilanje NATO trupa u Poljskoj i tri Baltičke zemlje Estoniji, Letoniji i Litvaniji.

– To, na prvom mestu predstavlja pretnju Rusiji. Drugo, ko kaže da će se NATO samo na tome zaustaviti? Mi nemamo takve garancije – naveo je Meškov.

Da i sitnica može da izazove krvavi sukob smatra i dr Martin Mekali, profesor na Univerzitetu u Londonu.

– Čelnici NATO znaju da će Rusija na ovo odgovoriti. Iako trenutno nikome ne odgovara rat u Evropi, ne treba zaboraviti da sukobi nekad počinju zbog najmanje greške. Sa trupama NATO i SAD istočnoj Evropi i bivšim sovjetskim republikama, i ruskom vojskom u neposrednoj blizini, postoji realna šansa da i najmanja greška izazove rat -kaže Mekali.

I njegov ruski kolega, stručnjak za bezbednost Ivan Konovalov smatra da su aktivnosti NATO u blizini ruske granice provokativne i da predstavljaju destabilizujući faktor u Evropi.

– Osim što NATO pakt obučava vojske baltičkih zemalja i Poljske. Zapadni vojni pakt utire put i za trajno stacioniranje svojih snaga u tim državama.

Takođe, postoji mogućnost i da zapadne trupe budu prebačene i u Bugarsku i Rumuniju – objašnjava Konovalov.

Osude na račun zapadnog vojnog pakta stigle su dan nakon što su završene vojne vežbe NATO u baltičkim zemljama, nazvane „Bajonetska izvidnica“.

Američka vojska je sa domaćinima u Litvaniji, Letoniji, Estoniji, od 6. do 9. februara marširala uz rusku granicu, što je samo deo operacije „Atlantsko rešenje“, koja ima za cilj da pokaže posvećenost Vašingtona odbrani Evrope od navodne ruske pretnje.

Tako su SAD u januaru ove godine poslale u Nemačku 2.800 komada vojne opreme, uključujući tenkove, artiljeriju i borbena vozila kao i 5.800 vojnika. LJudstvo i vojna oprema iz Nemačke su poslati u Poljsku i baltičke zemlje na vežbe, ali će u tim državama ostati trajno.

(Informer)

Check Also

ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI? OTKRIVENO DA SE KRIVOKAPIĆ TAJNO SASTAO SA MILOM ĐUKANOVIĆEM…

Susret lidera vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedeljak uveče završio …