Home / AKTUELNO / Mrkonjić najavio tužbu protiv ministarke Zorane Mihajlović

Mrkonjić najavio tužbu protiv ministarke Zorane Mihajlović

Nekadašnji ministar za saobraćaj i infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je da će tužiti aktuelnu resornu ministarku Zoranu Mihajlović zbog insinuacije da je on imao „neki drugi interes“ kada je dogovorao poslove izgradnje autoputa.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je u intervjuu „Politici“ da je Mrkonjić svojevremeno ugovorio izgradnju 12 kilometara autoputa na deonici Ub-Lajkovac, iako je u tom trenutku znao da sa obe strane te deonice nema ničega, odnosno da su tu još uvek njive.

„Pitanje je kako je to smeo da uradi, znajući da okolo nema ništa i da će biti tek 2017. godine. Znači da je postojao neki drugi interes kada je dogovarao te poslove“, rekla je Zorana Mihajlović.

U pismu koje je, kao reakciju na taj intervju, Mrkonjić poslao Politici, navodi se da će zbog te insinuacije ministarku Mihajlović tužiti nadležnim institucijama.

„Divim se hrabrosti gospođe Mihajlović da o poslovima za koje nije stručna, i pored nepoznavanja stvari, javno govori, sudi i odlučuje. Da je pri tom samo politika u pitanju, imalo bi to možda više smisla jer sa svim tim funkcijama – potpredsednica Vlade, ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, do juče i za energetiku, sigurno nije lako ostati sa obe noge na zemlji“, naveo je Mrkonjić.

On je naveo da sa Zoranom Mihajlović nema nameru da polemiše i da je ona s pravom ljuta što kasni izgradnja deonice Koridora 11 između Uba i Lajkovca ali da odgovor na pitanje zbog čega kasni treba da potraži u preduzeću „Koridori Srbije“, koje je vodilo taj posao od osnivanja i koje je „profesionalno i politički pod kapom“ ministarstva Zorane Mihajlović.

Mrkonjić je rekao da su i skupština i vlada i Nacionalni savet za infrastrukturu svojevremeno odlučili da se ide u izgradnju Koridora 11 i to upravo sa najspremnijom deonicom, između Uba i Lajkovca.

„Bio je raspisan i tender u vezi kojeg su odlučivali predstavnici pet ministarstava, posao je dobio konzorcijum naših preduzeća a moja obaveza je bila da potpišem ugovor, jer su sredstva išla iz budžeta Republike Srbije“, naveo je Mrkonjić.

(Beta)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …