Home / AKTUELNO / Muftija Mustafa Jusufspahić: Kosovo je kolevka Srbije…

Muftija Mustafa Jusufspahić: Kosovo je kolevka Srbije…

„Mi gledamo napred, ka budućnosti. Tu vidimo našu i vašu decu u slozi, u zemlji u kojoj nema trzavica. Ako to ne postignemo, bićemo odgovorni pred Bogom, poručuje  Mustafa Jusufspahić“, muftija beogradski i vojni.

„Nama je u interesu da u ovoj zemlji bude više muslimana, a cepanjem Kosova muslimani postaju manjina u ovoj zemlji. To je uostalom ono što sam rekao i ministru spoljnih poslova Gambije, koja je preispitivala svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je nešto što mi iskreno mislimo. Ne volimo da nam se zemlja cepa, a nije ni pravedno odvajati kolevku ove zemlje“, rekao je Jusufspahić.

Govoreći o položaju muslimana u Srbiji, beogradski muftija naglašava da muslimani imaju sva prava kada su u pitanju zakonske odredbe.

„Problemi nekad nastaju u praksi, zavisi od opštine do opštine. Veoma cenimo rad ljudi koji su voljni da učine nešto dobro za ovu zemlju jer smo i mi saborci u toj priči. Naša deca rastu i odgajaju se u Srbiji i mi joj želimo samo najbolje. Islamska zajednica Srbije je uvek bila sastavni deo odbrambenog sistema ove zemlje. Kao muftija vojni, pokazao sam da to i dalje jesmo i radimo na tome da muslimane ove zemlje animiramo da što više ulaze u sistem odbrane.

Između ostalog, da služe vojni rok“, kaže Jusufspahić.

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …