Home / AKTUELNO / NA IVICI HAOSA: AMERIČKI BOMBARDER UŠAO U ZONU RUSKE VOJNE BAZE- POKRENUT S-400!

NA IVICI HAOSA: AMERIČKI BOMBARDER UŠAO U ZONU RUSKE VOJNE BAZE- POKRENUT S-400!

Ruske vazdušne snage umalo su oborile američki strateški bombarder B-52H, koji se neovlašćeno našao u blizini baze Hmejmijm u Siriji.

Kako prenose kineski i ruski mediji, “misteriozni incident se dogodio blizu granica Sirije”. Američki bombarder je došao izuzetno blizu ruske vojne baze u Siriji, a onda je posada aviona dobila upozorenje od ruske PVO, koja je bila spremna da otvori vatru na B-52H.

Ruska PVO iz Hmejmijma je upozorila i američki borbeni avion F-16, koji je bio u pratnji bombardera B-52H, da će biti oboren.

“Radari ruske vojske u Hmejmijmu su primetili da se bazi približava bombarder B-52H, a zatim je protivvazdušni raketni sistem S-400 naciljao američki avion. Ruska PVO je bila spremna da otvori vatru i da obori američki bombarder”, navodi kineska agencija Sina.

“Ruska vojska je u isto vreme na otvorenom kanalu poslala hitno upozorenje posadi američkog bombardera. Saopštili su im da su avioni ušli u zonu ruske vojne kontrole. Zapretili su im da ako odmah ne napuste ovu zonu da će biti oboreni, pošto će rakete biti lansirale na američke avione. Posada američkog bombardera je odmah po dobijanju pretnje napustila sirijski vazdušni prostor”, pišu ruski i kineski mediji.

(Pravda.rs)

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …