Home / AKTUELNO / NA JEDNU RAKETU LANSIRANU NA IRAN UZVRATIĆEMO SA 10: Teheran poslao jasnu poruku Izraelcima i Amerima!

NA JEDNU RAKETU LANSIRANU NA IRAN UZVRATIĆEMO SA 10: Teheran poslao jasnu poruku Izraelcima i Amerima!

Teheran će napasti desetostruko više ukoliko ga napadnu neprijatelji… Neprijatelji ne žele nezavisan Iran u regionu“, rekao je Hamnei, u obraćanju emitovanom uživo na državnoj televiziji, prenosi Rojters.

Hamnei je istakao da neprijatelji Irana vode „ekonomski i psihološki rat protiv te zemlje, a nove američke sankcije su deo toga“.

– Neki Evropljani govore o ograničavanju našeg odbrambenog raketnog programa. Tim Evropljanima kažem da je ograničavanje našeg raketnog programa san koji se nikada neće ostvariti – istakao je on, govoreći na skupu povodom obeležavanja 29-godišnjice smrti iranskog revolucionalnog lidera, ajatolaha Ruholaha Homeinija.

Iranski vrhovni vođa Hamnei je poručio i da će Iran nastaviti da podržava „potlačene zemlje“.

On je rekao da Iran nema nameru da smanjuje svoj uticaj na Bliskom istoku, i pozvao arapsku omladinu da se odupre pritisku SAD.

– Mladi Arapi, trebalo bi da preduzmete akciju i inicijativu kako biste kontrolisali sopstvenu budućnost… Neke regionalne zamlje deluju kao neprijatelji sopstvenog naroda – istakao je Hamnei.

On je pri tom mislio na arapske zalivske zemlje, saveznice SAD, koje su podržale pobunjenike koji se bore za svrgavanje sirijskog predsednika Bašara al-Asada, inače bliskog saveznika Teherana, zaključuje britanska agencija.

Check Also

FRANCUSKI GENERALI OPTUŽILI MAKRONA ZA IZDAJU ZBOG POTPISANOG IMIGRACIJSKOG PAKTA

Grupa najviših francuskih generala optužili su Makrona da je izvršio “izdaju” jer je potpisao UN …