Home / AKTUELNO / NA POMOLU SVETSKI KONFLIKT: SAD POSLALE NA BLISKI ISTOK RAKETNE SISTEME, RATNE BRODOVE I VOJSKU!

NA POMOLU SVETSKI KONFLIKT: SAD POSLALE NA BLISKI ISTOK RAKETNE SISTEME, RATNE BRODOVE I VOJSKU!

Pentagon, u svetlu eskalacija tenzija sa Iranom, namerava da predstavi plan Beloj kući po pitanju slanja dodatnih 10.000 vojnika na Bliski istok, saznaje televizija „Foks njuz“.

Izvori televizije navode da se takođe radi i o raspoređivanju baterija lansirnih protivvazdušnih sistema „Patriot“ i ratnih brodova.

Kako se navodi, konačna odluka još nije doneta i ne zna se da li će Bela kuća delimično ili u potpunosti odobriti planove Pentagona.

Zbog eskalacije situacije oko Irana, Sjedinjene Američke Države ranije su u Persijskom zalivu i njegovoj blizini koncentrisale najmanje sedam ratnih brodova i rasporedile raketni sistem „Patriot“. Pentagon je ovaj korak nazvao odgovorom na „znakove povećane gotovosti Irana da sprovodi ofanzivne operacije protiv američkih snaga i zaštiti naše interese“.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je izrazio nadu da će Sjedinjene Američke Države uspeti da izbegnu rat sa Iranom. Vrhovni vođa ove zemlje Ali Hamnej izjavio je da Teheran ne namerava da vodi rat sa Vašingtonom, ali će nastaviti da se opire Sjedinjenim Američkim Državama.

(Sputnjik)

Check Also

(VIDEO) BUNT I NASILNI PROTESTI ŠIROM EVROPE ZBOG RESTRIKTIVNIH MERA- OVO SE DEŠAVA..

Uvođenje novih oštrijih mera u borbi protiv širenja virusa korona širom Evrope pokrenulo je talas …