Home / AKTUELNO / NAČELNIK RUSKOG GENERALŠTABA POTVRDIO DA JE RUSIJA SPREMNA ZA RAT! Evo šta se dešava…

NAČELNIK RUSKOG GENERALŠTABA POTVRDIO DA JE RUSIJA SPREMNA ZA RAT! Evo šta se dešava…

Izjave načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije, prvog zamenika ruskog ministra odbrane, generala armije Valerija Gerasimova, svedoče o realnoj spremnosti ruske armije za borbena dejstva na zemlji i moru, u vazduhu, kosmosu i sajber-prostoru, uključujući korišćenje robotičkih kompleksa, smatra ruski vojni ekspert, pukovnik Viktor Murahovski.

Gerasimov je u subotu na konferenciji u Vojnoj akademiji Generalštaba Vojske Rusije izjavio da će glavne osobenosti sukoba budućnosti biti korišćenje robotičkih kompleksa, informacione sfere i kosmičkih sredstava.

– Ovu tendenciju Generalštab i Ministarstvo odbrane Rusije odavno prate, i ne samo da je prate. Iz nastupa generala armije Gerasimova sledi da su Oružane snage Rusije spremne za borbena dejstva u svim sredinama, uključujući sajber-prostor, informacioni prostor, kosmos i tako dalje, izjavio je Murahovski.

Prema njegovom mišljenju, „teze Gerasimova nisu prazna priča, nego se baziraju na postojećim strukturama, na konkretnim primercima naoružanja i vojne tehnike, na razrađenom sistemu vođenja operacija i borbenih dejstava“.

– Podsetiću da je stvorena posebna uprava za razvoj robotike, posebna uprava za naučno-istraživačku delatnost i tehnološko praćenje naprednih tehnologija (inovaciona istraživanja) Ministarstva odbrane Rusije, posebna struktura koja se bavi bespilotnim letelicama, rekao je vojni analitičar.

On je dodao da je 2017. godine načelnik Generalštaba već govorio o formiranju vojske zadužene za informacione operacije, specijalnih struktura koje se bave pripremom podataka za ofanzivna sredstva, o razvijanju jedinstvenog kosmičkog sistema i sistema za praćenje situacije na Arktiku.

Generalu Gerasimovu pripisuju se i zasluge za doktrinu koju je tokom prethodnih godina koristio Vladimir Putin kako bi porazio Zapad bez ispaljenog metka, poznatu pod imenom „Doktrina Gerasimov“.

Check Also

PREKO MILION LJUDI NA DEMONSTRACIJAMA U PARIZU! (VIDEO)

Deseti vikend protesta počeo je u 12 sati. Organizatori kažu da je bilo preko milion …