Home / AKTUELNO / Najmoćniji čovek u državi priznao da je Mišković jači: Evo vam tajkuni, neka vode državu..

Najmoćniji čovek u državi priznao da je Mišković jači: Evo vam tajkuni, neka vode državu..

vucic

Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagujući na oslobađajuću presudu Apelacionog suda u slučaju Miroslava Miškovića.

Ovako je Aleksandar Vučić za Novosti reagovao na jednoglasnu odluku Apelacionog suda koji je Miroslava Miškovića pravosnažno oslobodio optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok će mu suđenje za utaju poreza biti ponavljeno.

Apelacioni sud u Beogradu je jednoglasno potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je Mišković oslobođen od optužbe da je, kao saizvršilac, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok je prvostepena ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje u delu u kojem je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela poreska utaja u pomaganju.

Kako se navodi na sajtu Apelacionog suda, nakon održane sednice veća 6. septembra 2017. godine, “po nalaženju Apelacionog suda, u oslobađajućem delu, pravilno prvostepeni sud zaključuje da u konkretnom slučaju nema dokaza da je okrivljeni izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i za takav svoj zaključak prvostepeni sud je dao jasne i nesumnjive razloge, koje u potpunosti prihvata i Apelacioni sud, a koje su posledice svestranih analiza svih izvedenih dokaza, kako posebno tako i u njihovoj međusobnoj povezanosti”.

U osuđujućem delu, po nalaženju Apelacionog suda, “prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka budući da su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurečni”.

(Novosti.rs)

Check Also

DRUGARICA PREMINULE PORODILjE UZDRMALA SRBIJU: KO JE NjU STAVIO NA RESPIRATOR!?

Ana Pecić Jerotijević umrla je u petak ujutro, tri dana nakon porođaja, u Kliničko-bolničkom centru …