Home / AKTUELNO / NAJOPASNIJI DŽIHADISTA U SRBIJI UČIO SRPSKE ĐAKE VERONAUKU: Terorista ISIS-a učenike spremao za džihad!

NAJOPASNIJI DŽIHADISTA U SRBIJI UČIO SRPSKE ĐAKE VERONAUKU: Terorista ISIS-a učenike spremao za džihad!

Novopazarac i jedan od vodećih ljudi ISIS-a u Srbiji Abid Podbićanin (36) 2011. godine izabran je za veroučitelja u školama u Prijepolju, a rešenje kojim se on prima na posao u srpskoj prosveti lično je potpisao tadašnji ministar Žarko Obradović!

500

Stručnjaci za bezbednost su zapanjeni angažovanjem ovog teroriste za rad sa decom koju je, kako kažu mogao da natera da ginu za džihad!

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže za Kurir da je Podbićević predajući đacima veronauku, ozbiljno mogao da im usadi terorističke ideje u glavu.

– Ovo je neodgovoran i zastrašujući potez. Gotovo je neverovatno da je ministar prosvete potpisao dozvolu da Podbićevića postave za veroučitelja, a zapanjujuće je i to kako je on uopšte mogao biti predložen za rad na tom mestu – kaže Spasić.

Bivši ministar prosvete Žarko Obradović kaže u pisanoj izjavi za Kurir da je izbor veroučitelja vršila Komisija za verska pitanja, koja je bila formirana na nivou Vlade Srbije i čiji su članovi bili predstavnici nekoliko ministarstava i verskih zajednica.

– Svaka verska zajednica je predlagala, a samim tim i bila odgovorna za svoje predloge za veroučitelje. Spisak veroučitelja koji prihvati komisija, zatim potpisuje ministar – naveo je Obradović.

(Telegraf.rs)

Check Also

DRUGARICA PREMINULE PORODILjE UZDRMALA SRBIJU: KO JE NjU STAVIO NA RESPIRATOR!?

Ana Pecić Jerotijević umrla je u petak ujutro, tri dana nakon porođaja, u Kliničko-bolničkom centru …