Home / AKTUELNO / NAJVEĆA VOJNA VEŽBA U ISTORIJI SEVERNE KOREJE: Gori nebo i zemlja, SAD U STRAHU! (VIDEO)

NAJVEĆA VOJNA VEŽBA U ISTORIJI SEVERNE KOREJE: Gori nebo i zemlja, SAD U STRAHU! (VIDEO)

juzna- koreja- vojska

Objavljeni su snimci najveće severnokorejske vojne vežbe u istoriji u sklopu proslave 85. godišnjice osnivanja državne vojske, prenosi Independent.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadzirao je demonstraciju u kojoj je učestvovalo između 300 i 400 tenkova u blizini istočne luke Vonsan.

Državni mediji su objavili da je vojska spremna „dan privede kraju istorijat američkog spletkarenja i ucena nuklearnim pretnjama“.

„Moć Narodne armije nema granica. Poseduje najnoviju vojnu opremu, uključujući različito nuklearno oružje i balističke rakete“, objavile su novine Rodong Sinmun.

Vežba je održana usred sve većih napetosti između Severne Koreje i SAD-a. Donald Tramp je nedavno od Kine zatražio da pokuša da „zauzda“ svoje susede, a SAD održale vojnu vežbu s Južnom Korejom.

Voska SAD dovezla je u Južnu Koreju, gde treba da bude postavljen, sistem antiraketne odbrane THAAD, šest kamionskih prikolica radarske i druge opreme.

Kina je je saopštila da je Vašingtonu i Seulu prenela ozbiljnu zabrinutost nakon što je vojska SAD počela da prebacuje delove sistema antiraketne odbrane THAAD radi raspoređivanja u Južnoj Koreji, zatraživši njegovo povlačenje.

Pogledajte video:


(INDEX.HR)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …