Home / AKTUELNO / NAPRAVLJEN PLAN ZA RAT: Kolinda sprema napad na Srpsku!

NAPRAVLJEN PLAN ZA RAT: Kolinda sprema napad na Srpsku!

hrvatska- tenkovi- vojska

Napravljena je karta napada na Republiku Srpsku, saznaje „Alo!“, a iza tog plana i rušenja njenog predsednika Milorada Dodika, prema rečima izvora, stoji država Hrvatska preko svojih hercegovačkih organizacija koje ubeđuju Bošnjke da pokrenu prvu akciju!

Situaciju dodatno čini ozbiljnom to što su Sandžak, Kosovo i Albanija prepuni radikalnih džihadista, koji jedva čekaju ovakav scenario.

– Grupa „Bošnjaci” nedavno je na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk objavila kartu BiH sa smernicama i detaljnim planom u kojem su izložili kako vojnim snagama ugasiti Republiku Srpsku u slučaju održavanja referenduma ili neuspeha rušenja Dodika!

NJima vetar u leđa daje i američka ambasada u BiH, ali rade i u saradnji sa hrvatskim obaveštajnim službama – otkriva izvor.

On navodi da ta karta predstavlja uputstvo kako bi se RS mogla vojnim snagama potpuno „ugasiti za sva vremena i BiH vratiti stari ustav”.

– Plan je jasan, bio bi realizovan ukoliko bi Milorad Dodik pokušao referendumom nasilno da otcepi RS, odnosno ukoliko ga ne sruše sa vlastu u RS. Postoji čak i uputsto koje je izradila hrvatska vojna bezbedonosnosna služba, u kojem se kaže: „Potrebno je nekoliko hrabrih momaka koji bi se uputili prema reci Drini i minirali te detonirali ono što su minirali, to jest rušenje svih mostova prema Srbiji, dalje presecanje koridora kod Brčkog te odvajanje referendumaša na dva dela, čuvanje koridora kao što su ga oni držali tokom rata – kaže izvor.

Izvor iz bezbednosnih krugova otkriva i da u planovima ovih vojnih akcija stoji i kako iz Goražda treba dejstvovati na tromeđu BiH, Crne Gore i Srbije i time odvojiti istočnu Hercegovinu od istočne Bosne.

– Nakon toga bi Krajišnici i formacije iz donjovrbaske regije udarili na Mrkonjić Grad, te, kako kažu, time skratili sam front za nekoliko kilometara granice. Pomenute koridore i kote držali bi, kako se navodi, dok zvanična Banjaluka ne pristane na zahteve federalaca – završava on.

Politički analitičar Saša Borojević saglasan je da je situacija ozbiljna.

– Pomenute lokacije su zaista od velike važnosti, radi se o takozvanim crvenim tačkama ili uskim grlima, čije bi osvajanje i kontrolisanje paralisalo RS. Ovo sve je dokaz da Sarajevo nikada nije prihvatilo Dejton i odustalo od ukidanja RS i dejtonskog sporazuma te unitarizacije države, ali da to nije prihvatio ni Zagreb.

Najveća tuga u svim ovim realnim opasnostima je što se može dogoditi da se na dve različite strane nađu Srbi iz Crne Gore u NATO uniformama i Srbi i Srpske sa šajkačom – upozorava on.

DŽevad Galijašević, međunarodni stručnjak za bezbednost kaže da je upoznat sa ovom situacijom.

Znam za tu ambiciju i planove Hrvatske. Za američku ambasadu u BIH i EU jedini prihvatljiv rat na ovim prostorima je rat Srba i Bošnjaka. Do tih naroda njima je najmanje stalo, nebitni su im, a imali bi višestruke koristi, oslabili bi malo Rusiju zbog Srbije, a Tursku zbog Bosne. Hrvati se sigurno neće uključiti u rat, ali će huškati ostale. Republika Srpska je idealna tačka za ostvarivanje tog plana i napad na Dodika. Od tih sukoba višetruku korist bi imala Hrvatska, koja je ekonomski nikad slabija – završava on.

Dodik: Putin je uz nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Sankt Peterburgu da RS zadržava pažnju važnih ljudi u Rusiji.

„Nama je to veoma važno, posebno za Republiku Srpsku, koja je okružena problemima u vezi sa političkim statusom u samoj BiH i poimanju drugih sa Zapada”, rekao je Dodik. „Danas se srećemo i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ovo je veoma uspešna poseta za nas“, rekao je Dodik.

(Alo)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …