Home / AKTUELNO / NASTAVAK OPERACIJA NA ISTOKU ALEPA: Rusi spržili teroriste, stižu i Tigrovi da počiste teren! (VIDEO)

NASTAVAK OPERACIJA NA ISTOKU ALEPA: Rusi spržili teroriste, stižu i Tigrovi da počiste teren! (VIDEO)

Tigar i Rusi nastavljaju prodor prema Raki (Ilustracija: Pravda)
Tigar i Rusi nastavljaju prodor prema Raki (Ilustracija: Pravda)

Već dva dana ruske vazduhoplovne snage i sirijska artiljerija vrše pripremu terena, a deo Tigrovih snaga pristigao je na front kako bi predvodili nastavak operacija Sirijske armije u istočnim oblastima pokrajine Alepo.

Prema navodima sirijskih medija, ruska avijacija, potpuno rasterećena nakon proglašenja bezbednosnih zona, praktično je već desetkovala terorističke jedinice u ravnici oko grada Maskane.

Uz to, na front, koji je nakon neverovatnog napretka početkom godine, zaustavljen pred aerodromom DŽira, večeras je iznenada stigla i udarna grupa Tigrovih snaga.

Oni, prema izveštajima ratnih reportera, već vrše pripreme za predstojeće operacije.

Operacije na istoku Alepa zaustavljene su, nakon juriša Tigrovih snaga u kom je za dva meseca oslobođeno preko 200 naselja, zbog džihadističke ofanzive na severu Hame, u kojoj su snage sirijskog generala Suheila al Hasana, do nogu potukle napadačke snage i potisnuli ih gotovo do samog Idliba.

Sada izgleda kao da će general Hasan, koji se sa glavninom svojih snaga nalazi u blizini Palmire, gde se očekuje početak proboja prema iračkoj granici, predvoditi istovremeno dve bitke.

Pogledajte video:


(Pravda)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …