Home / AKTUELNO / NE PIŠE NAM SE DOBRO– CEO SVET U STRAHU posle onoga što je izjavio Trampov savetnik…

NE PIŠE NAM SE DOBRO– CEO SVET U STRAHU posle onoga što je izjavio Trampov savetnik…

mekmaster- tramp

Savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Herbert Rejmond Mekmaster ostavio je otvorenom mogućnost za dodatnu vojnu intervenciju SAD u Siriji nakon prošlonedeljnog raketnog napada, ali je signalizirao da SAD ne pokušavaju da jednostrano svrgnu sirijskog predsednika Bašara Al Asada.

U svom prvom televizijskom intervjuu Mekmaster je istakao da je cilj SAD da porazi Islamsku državu i da ukloni Asada.

On je međutim sugerisao da Tramp traži globalne političke korake usmerene ka promeni režima u Sirji, kako od američkih saveznika, tako i od Rusije, za koju je rekao da bi trebalo da ponovo razmotri svoju podršku Siriji.

„Veoma je teško razumeti kakvo bi političko rešenje nastalo iz nastavka Asadovog režima. Sada, mi ne kažemo da smo mi ti koji će izazvati tu promenu.

Ono što mi kažemo je da druge države treba da sebi postave neka teška pitanja. Rusija bi trebalo da se zapita: zašto podržavamo ovaj ubilački režim koji čini masovna ubistva svog naroda?“, rekao je Mekmaster.

Nakon napada hemijskim oružjem prošlog utorka u Siriji, Tramp je rekao da se njegov stav prema Asadu „veoma promenio“, a državni sekretar Reks Tilerson je izjavio da su „preduzeti koraci“ za organizaciju koalicije koja bi ga skinula sa vlasti.

„Spremni smo da uradimo više. Predsednik će doneti odluku za koju smatra da je u najboljem interesu američkog naroda“, rekao je Mekmaster.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …