Home / AKTUELNO / NE SLUTI NA DOBRO: NATO OBUSTAVIO SVE KONTAKTE SA MOSKVOM..

NE SLUTI NA DOBRO: NATO OBUSTAVIO SVE KONTAKTE SA MOSKVOM..

Zamenik  ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško izjavio je da su Moskva i NATO potpuno prekinuli saradnju.

Naglasio je: „I po vojnoj i po civilnoj, odnosno političkoj liniji“.

Pa nastavio: „NATO je odustao svakog pozitivnog `dnevnog reda` u odnosima sa Rusijom. Ništa ne postoji. Čak nema nikakvog signala da u NATO znaju kako izaći iz slepe ulice“.

Gruško je odluku alijanse da prekine i „normalne radne kontakte po vojnoj liniji“ nazvao apsurdnom jer od tih odnosa umnogome zavisi bnezbednost cele Evrope.

„NATO je otišao predaleko konfrontaciji sa Rusijom. Današnji odnosi na relaciji Rusija-NATO najviše lične na ono što se smatralo normalnim u vreme kada je alijansa formirana da bi bila u funkciji Hladnog rata. Izgleda da su obrisali prašinu sa Armelove doktrine koja se svodi na dve stvari – dijalog i obuzdavanje“ – ukazao je Gruško.

Posebno je naglasio da su ukupni vojni rashodi zemalja NATO u 2018-oj premašili trilion dolara i da su bili 22 puta veći od rashoda Rusije na odbranu i dodao:

„Moskva nema  nameru da se po vojnom budžetu takmiči sa zemljama NATO. Naše težište je na ciljanim projektima i efikasnom naoružanju“.

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …