Home / AKTUELNO / NEDELJKO TODOROVIĆ (RHMZ): Ovo je tek početak, još gore vreme čeka nas sve do jula.. a možda i u julu..!

NEDELJKO TODOROVIĆ (RHMZ): Ovo je tek početak, još gore vreme čeka nas sve do jula.. a možda i u julu..!

tornado- oluja- uragan– Narednih dana biće slabljenja uticaja ciklona, pa će od četvrtka do nedelje biti slabljenja pljuskova i grmljavina do potpunog prestanka. Međutim, od nedelje, ponovo jača ciklon i donosi nepogode – kaže meteorolog

Strašno nevreme već dva dana zaredom nanosi štetu po čitavoj Srbiji. Grad je padao i uništio useve u Bajinoj Bašti i Kosjeriću, ali i u Banatu… Što je najgore, meteorolozi kažu da ovakvo vreme nije ništa neobično za ovo doba godine i da nas isto to čeka do kraja meseca sigurno, ako ne i u julu!

– Jučerašnje i današnje nevreme nije ništa neobično kada je reč o junu i julu. Kada je ciklon visok, kao što je sada nad Jadranom i Balkanom, moguće je da čak sedam dana zaredom pada kiša, grad, duva olujni vetar… – objašnjava Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ.

Narednih dana očekuje nas postepeni prestanak padavina, ali ne zadugo.

– Narednih dana biće slabljenja uticaja ciklona, pa će od četvrtka do nedelje biti slabljenja pljuskova i grmljavina do potpunog prestanka. Međutim, od nedelje, ponovo jača ciklon i donosi nepogode – otkriva Todorović.

Još se ne zna tačno kolike su štete od grada koji je padao juče, ali se zna da u pojedinim mestima, zbog ogromnih ledenica neće biti roda ni sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …