Home / AKTUELNO / NEMAČKI MEDIJI: MERKELOVA OBJAVILA RAT TRAMPU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

NEMAČKI MEDIJI: MERKELOVA OBJAVILA RAT TRAMPU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Kancelarka Nemačke Angela Merkel odlučno je reagovala na odluku američkog Kongresa da usvoji zakon koji predviđa uvođenje sankcija „Severnom toku 2“. Izjava Merkelove se može oceniti kao „objava rata“ američkom predsedniku Donaldu Trampu, piše nemački „Bild“.

Merkelova je reagovala na odluku američkog Kongresa „jasnom porukom“, piše list, citirajući kancelarku: „Ne vidim drugu mogućnost, osim da budemo odlučni tokom pregovora (sa SAD) da je neprihvatljiva praksa eksteritorijalnih sankcija“.

Po mišljenju „Bilda“, izjava Merkelove je „očigledna objava rata“ Trampu: ona neće dopustiti da SAD nastave da potkopavaju projekat gasovoda kojeg ona podržava.

Nemački tabloid naglašava da, bez obzira na pokušaje koje preduzima američka strana, projekat vrednosti od oko 10 milijardi evra „ se ne može zaustaviti“ — uskoro će biti završen.

Kako se navodi u članku, u ovom trenutku je izgrađeno više od 2100 kilometara drugog gasovoda koji prolazi kroz Baltičko more. Ostalo je da se provuče još oko 300 kilometara cevi.

Autor članka ne isključuje da sankcije mogu dovesti do usporavanja radova, jer će Rusija morati da traži nove specijalne brodove za postavljanje cevi po dnu Baltičkog mora.

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …