Home / AKTUELNO / NEMAČKI MEDIJI ODRAĐUJU POSAO SRPSKIH: Istina o protestima se probija u svet!

NEMAČKI MEDIJI ODRAĐUJU POSAO SRPSKIH: Istina o protestima se probija u svet!

studenti-protesti-demonstracije-srbija

Srpski mediji ćute o narodnom protestu širom Srbije kao da se ništa ne dešava, a za to vreme Zapad bruji o masama na ulici i njihovoj borbi protiv diktature. Brojni nemački mediji izveštavaju o protestima „pretežno mladih“ u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i ostalim većim gradovima protiv Aleksandra Vučića i izbornih manipulacija.

Dnevnik „Tagesšau“, „Špigel“, „Cajt“, „Dojčlandfunk“, „Tac“ i mnogi drugi vodeći mediji citiraju već danima transparente demonstranata: „Vučiću, lopove!“, „Mi gladujemo, elita se raduje“… Dodaje se da su se studentima priključile stotine policajaca i vojnika nezadovoljnih lošim platama i uslovima života.

Zamajavaju nas kao ovce

„Tagesšau“ prenosi reči beogradskog demonstranta da je njegova baka umrla pre pet godina , ali da se i dalje nalazi u biračkom spisku.
Navode i demonstranta koji kaže da ljudi vide samo Vučića na televiziji i ne znaju ni za šta drugo.

– U Srbiji se zapošljavaju sa lažnim diplomama i samo preko partije. Vlada kaže da je podigla penzije i plate, ali ih je pre toga smanjila. Ophode se prema nama kao da smo ovce – kaže on za „Tagesšau“.

„Tagesšau“ pod naslovom „800.000 glasova umrlih?“, ističe da su optužbe zbog izbornih malverzacija sve glasnije, uz ocenu da je ta brojka enormna u odnosu na šest miliona birača. Prenose i da u Beogradu izborno pravo imaju 23 osobe rođene u 19. veku!

Za to vreme u srpskim medijima samo muk ili besramne tvrdnje da su demonstranti narkomani, ološ, pijandure i slično.

– Medijska slika u Srbiji je gora nego u vreme protesta 1996. zbog krađe glasova na lokalnim izborima – ocenila je za „Vesti“ Ksenija Petovar iz Centra za demokratiju.

Međutim, ona ističe da sada postoje društvene mreže, pa ako se pre dve decenije danima nije znalo da su građani na ulicama, sada o tome bruje Srbija i svet.
– Srpski mediji su pod potpunom kontrolom vlasti pošto u svakom trenutku mogu da ostanu bez prihoda od reklama.

U isto vreme vlast u slepilu ne vidi da se danas ništa ne može sakriti jer reči, slike i snimci putuju društvenim mrežama po čitavoj planeti – kaže Petovar i dodaje da vlast pokušava da zaludi i zaglupi narod neprekidnim serviranjem sramnih rijalitija.

Srećom kaže ona, strani izveštači govore otvoreno, pa prave informacije makar i zaobilaznim putem stignu do velikog broja ljudi.

(B. B. – D. D. – Vesti)

 

Check Also

RAT INDIJE I PAKISTANA MOŽE DA POČNE SVAKOG ČASA! AMBASADORI HITNO POVUČENI NA KONSULTACIJE

Četiri indijska vojnika poginula su danas u oružanom sukobu sa teroristima koji se bore protiv …