Home / AKTUELNO / NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: Putin poslao u Srbiju šefa svih tajnih službi..

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: Putin poslao u Srbiju šefa svih tajnih službi..

putin-patrusev

Ruska delegacija sa sekretarom Saveta bezbednosti RF Nikolajem Patruševom na čelu dolazi u Beograd, gde će se sastati sa srpskim kolegama.

Kako je rekao jedan od saradnika Petruševa, “na stolu” bi mogle da se nađu sledeće teme: međunarodni terorizam, migrantska kriza i ekstremizam na Kosovu i Metohiji.

“Pošto je trenutno međunarodni terorizam najveći izazov za međunarodnu bezbednost, ne isključujem da će se na sastancima u Beogradu razmatrati tema terorista, koji se kriju među migrantima, jer je Srbija tranzitna zemlja za izbeglice sa Bliskog istoka. Jasno je da teroristi imaju plan i da u skladu sa njim šalju u Evropu svoje pripadnike pod maskom izbeglica. Osim toga, Kosovo i dalje ostaje uporište za ekstremiste, koji šire uticaj u svim pravcima, što, naravno, zabrinjava i ruski Savet bezbednosti“, navodi Andrej Manojlo, koji je i član naučnog saveta Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Na kraju, kako kaže, smatra da bi i sankcije mogle da postanu tema pregovora u Beogradu, jer bi principijelan stav Srbije po tom pitanju mogao da utiče i na druge zemlje kako bi konačno došlo do ukidanja sankcija, koje resor, na čijem je Patrušev čelu, takođe doživljava kao jednu od pretnji za rusku nacionalnu bezbednost

“Sputnjik” navodi da ovo nije prva poseta Nikolaja Patruševa Srbiji, ali se o njemu u našoj zemlji malo zna. Za njega bi se, međutim, moglo reći da je glavni ruski bezbednjak, šef svih ruskih tajnih službi.

Reč je o čoveku koji je 1999. godine nasledio Vladimira Putina na čelu ruske obaveštajne službe i na toj funkciji ostao je tokom dva Putinova predsednička mandata.

(B92)

Check Also

RUSKI “POSEJDON” MOŽE DA NAPRAVI POSLEDICE GORE OD ONIH KOJE JE U FUKUŠIMI OSTAVIO CUNAMI

Ruska torpeda „Posejdon“ imaju snagu dve megatone a njihov cilj je da uništi protivničke brodove, …