Home / AKTUELNO / NEVEROVATNA TRAGEDIJA: Roditelji izgubili TROJE DECE za sedam godina- Sva su umrla zbog iste RETKE BOLESTI…

NEVEROVATNA TRAGEDIJA: Roditelji izgubili TROJE DECE za sedam godina- Sva su umrla zbog iste RETKE BOLESTI…

Porodica Andervud iz Vorčesteršaira u Engleskoj, izgubila je nedavno trećeg tinejdžera za sedam godina, koji je preminuo od retke bolesti srca.

Kerik Prentis Andervud (19) umro je prošlog četvrtka i to samo četiri godine posle smrti brata Krejga (17) i sedam godina posle sestre Šarlot (16), piše Dejli mejl. Njihovi roditelji Megi i Robert Andervud kažu da se osećaju potpuno izgubljeno nakon tragedije koje ih je ponovo zadesila – za sedam godina ostali su bez još jednog deteta.

Ćerka Šarlot, koja je umrla prva, pre sedam godina, preminula je usled iznenadne aritmije 2010, ali kada je i Krejg umro nekoliko godina kasnije, porodica se povrgla genetskom testiranju. Rezultati su pokazali da još četvoro dece ima vaskularni Elers Danols sindrom. Pretpostavlja se da ga je imala i Šarlot i da je od toga i umrla.

Dva dana nakon smrti sina Kerika, roditelji su se vratili svom poslu, prikupljanju novca za Fondaciju koju su osnovali za pomoć ostaloj deci u Rediču u Vorčester šairu. Osnovali su „Šarlot i Krejg Fondaciju“ nakon što su ostali bez prvo dvoje tinejdžera.

– Nedostaješ nam sine i žao mi je što nismo uspeli da te zaustavimo da odeš prerano. Dobio si krila, ali si slomio naša srca – napisala je njegova majka na Fejsbuku.

Na stanici Fondacije piše da je porodica slomljena, nema i totalno izgubljena.

– Zašto odlaze smo najbolji? Toliko je zla, zašto nastavljaš da nam oduzimaš decu?

Prijatelji i svi koji podržavaju rad ove fondacije napravili su „Samo pomozi“ stranicu kako bi se prikupila pomoć porodici Andervud za pokrivanje troškova Kerikove sahrane.

Fondacija je uspela da prikupi novac za instaliranje defibrilatorta u školi koju je nekada Šarlot pohađala, kao i u svim ostalim školama u tom kraju.

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …