Home / AKTUELNO / Neverovatno leto je pred nama:Vrućine sve do oktobra, evo detaljne prognoze!

Neverovatno leto je pred nama:Vrućine sve do oktobra, evo detaljne prognoze!

sunce- vrucina

Posle vrelog avgusta topli dani u Srbiji nastaviće se i u septembru, a miholjsko leto sa temperaturama do 25 stepeni nastaviće se i u oktobru. Tople i sunčane prilike obeležiće ovu jesen, a prognoze su čak 26 dana sa letnjom temperaturom.

Kako prenosi Informer, Jasminka Smailagić, načelnica Odeljenja za monitoring klime i klimatske prognoze u RHMZ, rekla je da tokom jeseni možemo da očekujemo0 od 19 do 26 letnjih dana sa srednjom sezonskom temperaturom iznad proseka (oko 25 stepeni).

– Jesen će biti nešto toplija od prethodn, pa se očekuje i do 26 letnjih dana, a u brdsko-planinskim krajevima do šest takvih dana. Srednja prosečna temperatura vazduha biće između 11 i 19 stepeni, a u višim predelima od šest do 10 stepeni – kazala je ona.

Kako dodaje, septembar, oktobar i novembar biće toliji sa prosečnom količinom padavina i u pojedinim danima u toku tog perioda temperatura će biti iznad proseka.

– Septembar mesec će za jedan stepen biti topliji od proseka, a na severu i za dva stepena. Srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 25 stepeni Celzijusa. U oktobru možemo očekivati miholjsko leto jer će srednja maksimalna temperatura vazduha biti 19 stepeni. Novembar će takođe biti topliji od proseka sa uobičajenom količinom padavina za taj mesec, a srednja maksimalna temperatura vazduha iznosiće oko deset stepeni – rekla je Smailagićeva.

Meteorolozi su saglasni da je ova godina slična 2007. i 2012. godini kada smo imali sušne i vrele letnje dane.

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …