Home / AKTUELNO / NjIME JE 1999. OBOREN NEVIDILjIVI F-117: Evo kako izgleda sirijski PVO koji će dočekati američke rakete! (VIDEO)

NjIME JE 1999. OBOREN NEVIDILjIVI F-117: Evo kako izgleda sirijski PVO koji će dočekati američke rakete! (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp je najavio da će doneti „velike odluke“ o odgovoru na navodni napad hemijskim oružjem u Siriji.

Reagujući na to Sirija je rekla da se fabrike laži koriste kao izgovori za napad na ovu zemlju.

Posle međusobnih pretnji i optužbi na internetu se pojavio snimak sirijskog PVO u akciji. Reč je o sistemu S-125, ruske proizvodnje.

Služi za uništavanje ciljeva u vazdušnom prostoru koji lete na vrlo malim, malim i srednjim visinama.

Osnovna taktička jedinica sistema S-125M jeste divizion sa četiri lansera 5P73 sa po četiri rakete i baterija za vođenje raketa i kabinom UNK (poluprikolica sa sistemima za upravljanje, selekciju pokretnih ciljeva, za stvaranje signala vođenja, TV vođenjem) i postoljem UNV sa radarom dometa od 40 do 80 kilometara.

Dva raketna diviziona naoružana sistemom S-125M Neva-M nalaze se u sastavu 250. raketne brigade PVO. Divizioni Neva-M su od 1982. do reorganizacije sprovedene 2007. godine bili razmešteni u prsten oko Beograda, sa zadatkom odbrane šireg rejona glavnog grada. Tokom odbrambene operacije 1999. godine pripadnici 3. diviziona oborili su po jedan avion F-117A i F-16C iz sastava RV SAD.

Pogledajte video:

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …