Home / AKTUELNO / NOVAK ODBIJEN: ĐOKOVIĆA SRAMNO PROTERUJU IZ AUSTRALIJE

NOVAK ODBIJEN: ĐOKOVIĆA SRAMNO PROTERUJU IZ AUSTRALIJE

Novaku Đokoviću je odbijena viza u Australiji, te će morati da napusti zemlju danas – pišu tamošnji mediji.

Najbolji teniser sveta je u Melburn stigao iz Dubaija kako bi učestvovao na Australijan openu pošto je dobio medicinsko izuzeće i nije spadao pod one koji moraju da prođu rigorozne mere za ulazak u državu – ali ipak to nisu uvažile vlasti, te teniser nije dobio vizu.

Australijske vlasti popustile su pred prevelikim pritiskom javnosti i borbe za političke poene. Novaku Đokoviću zabranjen je nastup na Australijan openu usled prevelikog straha vlasti od negatvne reakcije naroda koji je mesecima pod ekstremno strogim kovid protokolom.

Čim se u celu priču uključo i premijer Skot Morison, čija je popularnost na istorijskom minimumu, nadvio se oblak sumnje nad nastup Novaka Đokovića na ovogodišnjem grend slemu u Melburnu.

Čitav cirkus koji je trajao više od 8 sati pre svega zbog težine koju Novak nsi kao najbolji svetski sportista, ali je na kraju borba za politički rejting ipak presudila.

Premijer Australije nalazi se na najnižem stepenu popularnosti otkad je preuzeo funkciju. Naime, Morison je na “lošem glasu” među narodom zbog nekoliko poteza: Prvi su oštre mere i način na koji se Australija bori protiv pandemije kovida-19, a sa kojima se ne slaže solidan deo populacije.

Drugi razlog je potpuni spoljnopolitički fijasko sa aferom “podmornica”, gde je u poslednjem trenutku otkazao 40 milijardi evra vredan dogovor sa Francuskom za nabavku nuklearnih podmornica, što je razljutilo predsednika Emanuela Makrona, a Morisona u australijskoj javnosti prikazalo kao neodlučnog i nesposobnog lidera.

Zbog svega toga, populistički potez u vidu maltretiranja najboljeg sportiste sveta Morison je “oberučke” prihvatio, prvo jutrošnjom pretnjom da će ga “spakovati prvim avionom nazad”. a onda i očiglednim maltretiranjem na aerodromu koje traje više od tri sata.

– Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podneto da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga – poručio je Morison.

(sport.blic.rs)

Check Also

SPREMA SE NOVA PANDEMIJA?! MODERNA VEĆ TESTIRA VAKCINE PROTIV MAJMUNSKIH BOGINJA..

Dok se virus tzv. majmunskih boginja spontano „širi“ u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi, …