Home / AKTUELNO / NOVAK SE OTVORIO U MADRIDU: Đoković objasnio razloge razlaza sa Vajdom

NOVAK SE OTVORIO U MADRIDU: Đoković objasnio razloge razlaza sa Vajdom

novak- djokovic

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da se oseća prijatno na terenu bez obzira na lošu formu i rezultate u poslednje vreme.

„Nisam zaboravio da udaram tenisku lopticu. Nastavio sam sa više-manje istom rutinom i pristupom koji sam godinama imao, ali sa određenim izmenama. Mnogo godina sam igrao na ovom nivou i osećam se prijatno na teniskom terenu bez obzira na trenutne promene“, rekao je Đoković pred turnir u Madridu.

Đoković je krajem prošle godine izgubio prvo mesto na ATP listi, ovu godinu je počeo trijumfom na turniru u Dohi, ali na sledeća četiri koja je igrao nije prošao dalje od četvrtfinala.

Među porazima su eliminacija u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije od Denisa Istomina, od Nika Kirjosa u četvrtfinalu Akapulka i osmini finala Indijan Velsa.

Srpski teniser je izgubio i od Davida Gofana na prvom turniru na šljaci.

„Kada počneš da gubiš mnogo mečeva, počneš da dovodiš u pitanje svoju igru, sebe, šta radiš pogrešno, da bi mogao da se popraviš i preokreneš situaciju. Imao sam sreće da doživim napredak tokom karijere, a ovo je sada malo drugačiji pravac.

Poslednjih šest meseci nisam imao mnogo velikih rezultata i zbog toga sam osećao da mi je bila potrebna neka promena i morao sam da stvarima prilazim malo drugačije“, objasnio je Đoković razloga razlaza sa Vajdom.

Njemu će predstojeći turnir u Madridu biti prvi od rastanka sa dugogodišnjim trenerom Marjanom Vajdom, kao i prilika da se spremi za Otvoreno prvenstvo Francuske.

(Beta,Kurir sport)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …