Home / AKTUELNO / NOVI DETALJI: NAČELNIK KLINIKE SILOVAO PACIJENTA U ANESTEZIJI- SESTRE GA ZATEKLE NA DELU

NOVI DETALJI: NAČELNIK KLINIKE SILOVAO PACIJENTA U ANESTEZIJI- SESTRE GA ZATEKLE NA DELU

Celi slučaj prijavile su medicinske sestre koje su zatekle Golića kako seksualno uznemirava nesrećnog muškarca (36).

„Odmah smo slučaj prijavili policiji i zatražili da se detaljno ispita jer nam je cilj da svi naši pacijenti budu zaštićeni“, izjavio je za „Alo!“ dr Vladan Đajić

Doktor Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje Urgentno-kliničkog centra Republike Srpske, uhapšen je zbog sumnje da je bludničio nad nemoćnim licem na svom radnom mestu.

Na meti osumnjičenog našao se pacijent (36), otac dvoje dece, koji je ležao na klinici.

Monstruozni incident dogodio se u prostorijama Kliničkog centra, kada je načelnik Darko Golić otišao do pacijenta.

Ceo slučaj prijavile su medicinske sestre koje su zatekle Golića kako seksualno uznemirava nesrećnog muškarca.

Direktor UKC-a RS dr Vlado Đajić potvrdio je za „Alo!“, Golićevo hapšenje, dodavši da su oni slučaj prijavili policiji.

– Poslovodstvo UKC-a RS saznalo je od radnika dežurne službe da se dr Golić neetički ponašao prema pacijentu.

Odmah smo slučaj prijavili policiji i zatražili da se slučaj ispita, pošto nam je cilj da svi naši pacijenti budu zaštićeni – izjavio je dr Đajić.

Zaposleni u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dalje su u šoku nakon hapšenja načelnika Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje Darka Golića, odnosno, zbog svega onoga što mu se stavlja na teret.

U najvećoj bolnici u Srpskoj, u kojoj je Golić godinama radio, niko javno ne iznosi svoje mišljenje o optužbama da je ovaj anesteziolog bludničio nad pacijentom u komi, niti se upušta u dublje komentarisanje ovog slučaja.

Srpskainfo je stupila u kontakt sa nekoliko ljekara i drugih medicinskih i nemedicinskih radnika u UKC, koji zvanično nisu htjeli bilo šta da kažu u vezi sa najnovijim dešavanjima i skandalom u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a kojim je javnost kako u Republici Srpskoj i BiH, tako i u regionu, zgrožena.

– Svi smo u šoku, jer je doktor Golić slovio i za dobrog ljekara i za dobrog čovjeka. Naravno, ako neko od zaposlenih zna više detalja o ovom nemilom slučaju, sigurno ima i drugačije viđenje i Golića kao ljekara i čovjeka i cijele ove situacije. U svakom slučaju, istraga će pokazati šta se, u stvari, ovdje desilo – rekao je za Srpskainfo jedan ljekar, koji je zamolio da mu ne otkrivamo identitet.

Svakako, iznenađene su i porodice ljudi koji su bili Golićevi pacijenti.

– Pamtim ga kao čovjeka koji je imao bezgranično strpljenje sa ljudima koji su dolazili da se raspitaju za stanje svojih najmilijih, koji su bili na intenzivnoj. Nikada nije bio osion i grub, štaviše. Ovo je zaista veliki šok sa sve i neprijatno iznenađenje da je on bio kadar da uradi nešto slično – kaže Stojanka S. iz Banjaluke.

Inače, Golić godinama radi u UKC RS, od 22. septemra 2016. godine vanredni je profesor na Medicinskom fakultetu Banjaluka, Katedra za patološku fiziologiju.

Objavio je desetine naučnih radova u domaćim i stranim časopisima i bio je koautor više medicinskih udžbenika.

Aktivno je učestvovao i prezentovao radove na medicinskim kongresima, simpozijumima, forumima.

(Mediji)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …