Home / AKTUELNO / NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA: Kada su Ignjata pitali zašto je UBIO OCA sa 40 UBODA NOŽEM, evo šta je rekao!

NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA: Kada su Ignjata pitali zašto je UBIO OCA sa 40 UBODA NOŽEM, evo šta je rekao!

5006
Ignjat Bećić nije bio u stanju da kaže motive ubistva oca, a sad ga veštače psihijatri

Ignjat Bećić (22) je sa više desetina uboda nožem usmrtio oca Zlatana ispred porodične kuće, te mu je određen pritvor, i upućen je na psihijatrijsko posmatranje.

Motiv ubistva ostaje nerasvetljen. Još se čekaju rezultati obdukcije Zlatana Bećića, a kako “Novosti” nezvanično saznaju, obducent je na telu nesrećnog čoveka izbrojao čak 40 uboda nožem. Najviše rana zadobio je u predelu grudi i glave.

Prvi ubod Zlatan je zadobio, posle svađe, u dnevnoj sobi. Pokušao je da pobegne, ali ga je sin sustigao u dvorištu, nastavio da ga ubada, dok ga nije savladao na ulici ispred kapije. Tu su ga u toku samog čina ubistva zatekli policajci koji su pendrecima morali da odvoje jedinca od smrtno ranjenog oca. Zlatan je preminuo u bolnici dvadesetak minuta kasnije.

Prema navodima Novosti, na saslušanju u tužilaštvu, Ignjat nije bio u stanju da govori niti da kaže zašto je na svirep način ubio oca.

Nakon hapšenja, desetak sati od ubistva, mladić je sa krivičnom prijavom predat tužilaštvu, gde mu je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni nije saslušan zbog stanja u kome se nalazio. Nije bio sposoban da se izjasni o događaju, bio je u stanju šoka. Biće saslušan naknadno. Sada se nalazi na neophodnim pregledima u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, a biće obavljeno psihijatrijsko posmatarnje – rečeno je “Novostima” u Višem tužilaštvu u Smederevu.

Tako motiv ovog ubistva zasad ostaje tajna. Nije poznato šta je bio okidač za ovako stravičan nasrtaj. Inače, mladić nema nikakav kriminalni dosije u policiji. Student je prve godine Fakulteta za fizičku kulturu. Sa ocem je, prema svedočenju rodbine, bio u dobrim odnosima. Mladić je nakon razvoda roditelja živeo sa ocem.

5004

U porodici Bećić nam je rečeno da je nakon hapšenja bio na lekarskom pregledu i da je lekar kazao da je u stanju psihoze. Veštačenje koje se očekuje daće odgovor na pitanje o stanju njegove uračunljivosti u trenutku ubistva.

Povodom spekulacija o mogućem okidaču za tragediju, pokušali smo da saznamo da li je bio pod dejstvom alkohola ili narkotika u momentu ubistva. U policiji nisu mogli da odgovore na ova pitanja, dok u tužilaštvu kažu da su krv i urin uzeti na analizu, i da se čekaju rezultati.

Povodom tragične smrti profesora Zlatana Bećića, odbornika Skupštine opštine Smederevska Palanka, u četvrtak je održana komemorativna sednica. Od preminulog profesora oprostio se dugogodišnji politički partner, Slavoljub Đurić i Slavko Pavlović, član Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Smederevskoj Palanci. Otvorena je Knjiga žalosti.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …