Home / AKTUELNO / NOVI GEOX: OD VUČIĆA DOBILI 4 MILIONA EVRA, A SAD SMS-om OTPUSTILI 90 ŽENA! SPREMA SE JOŠ I..

NOVI GEOX: OD VUČIĆA DOBILI 4 MILIONA EVRA, A SAD SMS-om OTPUSTILI 90 ŽENA! SPREMA SE JOŠ I..

Nemačka kompanija „Grammer“ iz Aleksinca, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a koja je 2017. godine, od Aleksandra Vučića dobila četiri miliona evra subvencija, otpustila je 90 žena zaposlenih u toj kompaniji SMS porukom.

– 90 žena koje su zaposlene u aleksinačkom “Grammer-u” dobilo je otkaz SMS porukom i očekuje se još otpuštanja. Zato se obraćam ministru Dmitroviću i premijerki Brnabić – sram vas bilo! Je l’ ovako podstiču žene da rađaju? Je l’ ovo posledica ekonomskog rasta Srbije? Je l’ ovo novi Geoks – upitala je Jelena Milošević, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Niš.

Takođe, podsetila je da radnici u ovoj kompaniji rade u nehumanim uslovima za platu od 350 evra.

– Da li je ovo što se dešava u „Grammar-u“ rezultat silovitog ekonomskog rasta naše države – upitala je Milošević predsednicu Vlade Srbije, Anu Brnabić.

Predsednica SSP Niš, je rekla da je ovo samo prvo u nizu otpuštanja iz ove kompanije, a da je sledeće najavljeno za 10. septembar.

– Te žene imaju kredite, decu, porodicu, to nije samo 90 žena, već 90 porodica i u najavi još toliko – upozorila je Milošević.

Podsetimo, u martu 2017. godine, Aleksandar Vučić je posetio ovu kompaniju i razgovarao sa njenim direktorom za Srbiju, Pjerom Luiđijem Đijoneom.

– Rezultati kompanije „Gramer AG“ su od izuztenog značaja za ekonomski razvoj Aleksinca i okoline. Dodatna ulaganja ove kompanije predstavljaju važan signal drugim investitorima da ulažu u Srbiju – rekao je tom prilikom Vučić, istakavši da je Vlada Srbije spremna da podrži dalji razvoj ove kompanije.

Inače, kako mediji pišu već godinama, zaposleni u ovoj kompaniji koji rade za minimalac, plus put i topli obrok, ali i bez kolektivnog ugovora, iako imaju reprezentativne sindikate, među kojima je i “Sloga”, rade u nehumanim uslovima, ali država ne haje za to.

Poslovodstvo odbija da razgovara na tu temu.

Kako je portal Direktno pisao u junu prošle godine, tada je otpušteno 140 radnika, kao tehnološki višak usled „smanjenog obima posla“.

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …