Home / AKTUELNO / NOVI UDAR IZ AUSTRALIJE: NOVAK ODBIJA ZAHTEVE- SPREMAJU MU UNIŠTENJE KARIJERE, AO JE SAMO UVOD!

NOVI UDAR IZ AUSTRALIJE: NOVAK ODBIJA ZAHTEVE- SPREMAJU MU UNIŠTENJE KARIJERE, AO JE SAMO UVOD!

Novak Đoković ponovo je centralna tema u australijskim medijima, iako ima još mnogo vremena do Australijan opena.

Vakcinacija je i dalje centralna tema u Viktoriji, državi u kojoj će se održati Australijan open na početku 2022. godine.

Novak Đoković će tu napasti 21. Grend slem, jubilarni 10. u Melburnu, što bi bio apsolutni rekord.

Ove godine, veličanstveno je započeo godinu, iako je bio na udaru kritika zbog stavova i molbi koje je uputio za pomoć teniserima koji su bili u rigoroznom karantinu.

Sada je na udaru televizijskih priloga, pa je „7news“ kao centralnu figuru postavio Novaka, uz izjave premijera Viktorije Danijela Endrjuza, koji je rekao „da nikakve titule neće pomoći Novaku ukoliko se ne vakciniše“.

„Te titule te neće zaštiti. Jedina titula koja će te zaštiti je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, naveo je Endrjuz.

Inače, dan ranije, američki mediji tvrdili su da je Novak vakcinisan, jer je fotografisan na festivalu na koji je moguće ući samo sa potvrdom o vakcinaciji.

Zanimljivo je da je ovaj put u Novakovu odbranu stao Ben Rotenberg, koji ga često ne štedi. Poručuje da se u Australiji previše u fokus stavlja Novak, jer 50 posto tenisera ili teniserki nije vakcinisano.

Sam Novak dugo se uopšte nije ni oglašavao povodom ove teme, krajem avgusta je imao samo jednu izjavu koja je opet podigla prašinu.

“Šest meseci izostanka sa turnira prethodne godine nije bilo lako ni za koga od nas. Takođe, nije bilo lako ni živeti u takvim okolnostima. Ljudi širom sveta su bili u velikim problemima. Nisam u poziciji da govorim o tome jer nisam ekspert, ne mogu da debatujem o razlozima zašto stadioni ne mogu da budu puni i da li će vakcine pomoći ili ne oko tog problema. Smatram da bi to trebalo da bude lična odluka – da li ćete se vakcinisati ili nećete. Nadam se da će tako i ostati. To je opcija koju ja podržavam“, rekao je Novak krajem avgusta.

Trener Bogdan Obradović otkrio je koliko odluka da učesnici Australijan opena moraju da budu vakcinisani protiv kovida može da utiče na Novakov nastup u Melburnu.

– Ne pričamo o tim temama, videli smo se skoro, ali mislim da Novak razmišlja na isti način. Mislim da je ta Svetska zdravstvena organizacija napravila toliki haos da se više ne zna šta je ispravno – rekao je Obradović u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Naglašava da će odnos stranih medija prema Novaku uvek biti negativan.

– Svi uspešni Srbi su oduvek bili popljuvani od strane zapada. Mi se ponašamo prirodno, nikada nismo osvajali, nismo drugog maltretirali, ponašali smo se plemenito. Taj koji te napada nije napadač već je njihov strah u pitanju, zovu nas da učestvujemo u njihovom strahu – naveo je Obradović.

Dodaje da Đoković neće pristati na ultimatum.

– Ako bude jedini uslov da se Novak vakciniše, a on to neće, neće učestvovati na Australijan openu. To je jedino logično. Novak je esencija, godinama se gradio, a zabraniti njemu da igra zbog vakcine isto je kao zabraniti da se izvode Nušićeve drame jer nije vakcinisan – kaže Obradović.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …