Home / AKTUELNO / NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, biće vam jasno kada ga pročitate.

– Cela zemlja sada mrzi Novaka Đokovića jer je imao hrabrosti da uradi nešto što mnogi od nas ne bi – da brani sebe. Novakov principijelan stav je samo poslužio da se osvetli činjenica da su milioni Australijanaca dozvolili sebi da ih maltretiraju u protekle dve godine. I niko to ne želi da prizna. Daleko je lakše demonizovati srpskog milionera koji je zauzeo stav nego složiti se da smo naterani na potčinjenost od strane političara i zdravstvenih birokrata – napisao je Mekfirson.

U nastavku je bio konretan:

– Ljudi su se uplašili da bi medicinski čist osvajač grend slema mogao da uđe na ograđen teren, da kašlje prilikom razmene udaraca i zarazi sve na stadionu? Dajte malo smisla! On je teniser, ne sejač smrti. Niko ozbiljan ne veruje da je Novak rizik po zdravlje. I niko ne veruje da bi izbacivanjem njega iz zemlje došlo do zaštite Australijanaca

Gađao je Džejms pravo u metu.

– Novakov zločin je bio što je insistirao da bi lični medicinski podaci trebalo da ostanu privatna stvar?! Onda je uspešno izneo slučaj nezavisnoj komisiji od šest doktora, kao i Odseku za zdravstvo Viktorije.

Vidite gde je problem, zar ne? Novak je držao svoju medicinsku istoriju za sebe, dok smo svi mi pristali da naše medicinske podatke pokažemo strancu.

Potom se osvrnuo i na Skota Morisona, premijera Australije.

– U čemu ste bili oprezni? U zaštiti populacije napadnute kovidom od zdravog čoveka sa normalnim imunitetom? Svako normalan bi posumnjao da sve to ima više veze sa činjenicom da se bliže izbori. Novakov stvaran zločin je što je ustao u svoju odbranu i što je, čineći to, otkrio sav naš kukavičluk.

Check Also

DRUGI DAN PROTESTA ĐOKOVIĆA: „NOVAK JE U ZATVORU“, MAJKA DIJANA PLAKALA (VIDEO)

Porodica Novaka Đokovića održala je drugi uzastopni protest zbog situacije u kojoj se našao najbolji …