Home / AKTUELNO / NUDE POSAO ZA 2.000 RADNIKA: Svetski auto-gigant stiže u Novi Sad!

NUDE POSAO ZA 2.000 RADNIKA: Svetski auto-gigant stiže u Novi Sad!

auto- industrija- radnici
Kompanija Lear zaposliće prve radnike u Novom Sadu u ferbuaru sledeće godine, piše novosadski Dnevnik.

Kompanija “Lear”, globalni lider u industriji automobilskih komponenti, otvoriće pogon u radnoj zoni “Sever 4” u Šangaju najverovatnije u februaru, potvrdili su za “Dnevnik” u “ManpowerGroup”, “Learovom” partneru u oblasti ljudskih resursa.

Kompanija “Lear” osnovana je u Detroitu, u SAD, 1917. godine i bavi se proizvodnjom sedišta i električnih sistema u automobilskoj industriji. U Novom Sadu planira da zaposli više od 2.000 ljudi u naredne dve godine, a prva zapošljavanja očekuju se dogodine u februaru. U pogonu u Novom Sadu proizvodiće se električni sistemi za automobile.

Kako kažu u “ManpowerGroup”, najveći broj zaposlenih biće operateri u proizvodnji. Za mesto operatera u proizvodnji nije potrebno prethodno iskustvo. Minimalni nivo obrazovanja koje zaposleni treba da imaju je II stepen, odnosno osnovno obrazovanje, kao i III, IV, V, VI i VII stepen stručne spreme. U obzir dolaze svi profili obrazovanja.

Kompanija ima nameru da zaposli radnike iz Novog Sada i okolnih naselja, koja su udaljena od grada najviše 40 kilometara. Posao zahteva osmočasovno stajanje, zbog čega kandidati moraju da zadovolje zdravstvene uslove, a to znači da su sposobni da stoje osam sati dnevno. Osim tog uslova za zaposlenje, ne postoje drugi.

Proizvodi “Leara” su prepoznatljivi i rangirani kao “svetska klasa“, a dizajnirani su, projektovani i proizvedeni od tima talentovanih zaposlenih. Kako navode u “ManpowerGroup”, kompanija “Lear” je najveći svetski dobavljač za velike automobilske brendove.

(Dnevnik)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …