Home / AKTUELNO / OBDUKCIJA OTKRILA ŠTA JE UBILO ANDREJA BEUCA kad je skočio u Drinu i zauvek nestao! (VIDEO)

OBDUKCIJA OTKRILA ŠTA JE UBILO ANDREJA BEUCA kad je skočio u Drinu i zauvek nestao! (VIDEO)

500
Obdukcija tela Slovenca Andreja Beuca, koji je stradao 7. avgusta, prilikom skoka u Drinu sa mosta u Zvorniku, pokazala je da je smrt slovenačkog skakača nastupila usled preloma vratnih pršljenova, pišu bosanski mediji.

Narednih dana biće saopšteni zvanični rezultati obdukcije tela stradalog Andreja Beuca. Telo stradalog Andreja Beuca pronađeno je u Drini, na području Kozluka, 11. avgusta ove godine.

Porodica Andreja Beuca najavila je podonošenje tužbi jer smatra da spasilački timovi nisu adekvatno reagovali u ovom slučaju.

Direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske i vođa tima koji je radio obdukciju tela nastradalog Slovenca time je definitivno dao i zvanično razjašnjenje okolnosti pod kojima je Beuc izgubio život.

O tome je upoznata i porodica nastradalog skakača, čiji su članovi prisustvovali obdukciji 12. avgusta.

„Što se mene tiče, tu nema nikakve tajne. Stradali su vratni pršljenovi o čemu postoji uredna i jasna foto-dokumentacija. Sa stručne strane sve je jasno. To je prelom vratnog dela kičmenog stuba, sa svim onim što to za sobom nosi kao posledicu. Posle toga, u vrlo kratkom vremenu, u roku od nekoliko sekundi dolazi do oduzetosti ekstremiteta i osoba tone,“ kazao je Karan, dodavši da se takve povrede uglavnom završavaju smrtnim ishodom.

„Može se reći da je takav ishod u 95 odsto slučajeva. Da je to preživeo kojim slučajem, uz dosta sreće, on bi imao oduzete i ruke i noge. To je izuzetno teška povreda, a ono što se vidi na snimcima, promaljanje ruke i pokreti, sve je završeno za najviše četiri sekunde. Ne postoje trenutne stvari kod ovakvih povreda, ali su one definitivno uzrok smrti,“ pojasnio je doktor Karan.

On je kazao da je sa članovima porodice razgovarao i pre i posle obdukcije, zaključivši:

„Oni su sa svime upoznati. Zapisnik i foto-dokumentacija prosleđeni su nadležnim ustanovama, a ko ne veruje meni, neka veruje fotografijama i stručnim nalazima tima koji je obavio obdukciju.“

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …