Home / AKTUELNO / OBRATITE PAŽNJU! Ovo su opasni i zabranjeni preparati kojim nas truju, a nalaze se još uvek u apotekama!

OBRATITE PAŽNJU! Ovo su opasni i zabranjeni preparati kojim nas truju, a nalaze se još uvek u apotekama!

Ako ste krenuli da kupite neki preparat na bazi srebra za koji reklama kaže da leči 650 bolesti, stanite!

apoteka

Ovi preparati su pre četiri godine zabranjeni na našem tržištu! Faramceutkinja Vukosava Stevanović, fitoterapeutkinja i predsednica Udruženja “Apotekarsko jezgro”, kaže da “smo preplavljeni šarlatanskim oglasima kojima se love lakoverni ljudi, a najgori su oni u čijem reklamiranju učestvuju apotekari i lekari!”

„Srebro se taloži u koži, koja može da postane sivoplavičasta, a od toga nema leka“, kaže Vukosava Stevanović

– Primer za to su preparati na bazi koloidnog i nano srebra. Reklamiraju da leče skoro sve, a prodaju se kapi za nos, protiv alergije, srebrna koloidna voda, razne kreme… Pravilnikom o dijetetskim proizvodima to srebro ne bi smelo da je na rafovima apoteka i prodavnica zdrave hrane još od 2010. godine!

Opasni su, jer čestice srebra, koje je toksično, ulaze u ćeliju i u njoj imaju funkciju “trojanskog konja” – razaraju je! U zavisnosti da li koloidno ili nano srebro uneto preko organa za disanje, varenje ili kože, stradaju jetra, pluća, bubrezi, creva – objašnjava Stevanovićeva.

Prema njenim rečima, američka agencija za hranu i lekove zabranila je preparate na bazi srebra, a u Evropi oni ne mogu da se koriste ni kao biocidi.Koloidno srebro je toksično, stradaju jetra, pluća, bubrezi, creva…“Koloidno srebro je toksično, stradaju jetra, pluća, bubrezi, creva…“, Vukosava Stevanović

– U Americi su ljudi koji su koristili te preparate dobili agiriu, odnosno srebro im se nataložilo u koži, pa je postala sivoplavičasta, i za to nema leka! Prevara je da ti preparati leče 650 bolesti! A najveći problem za mene je reklamiranje krema za bebe koje imaju koloidno ili nano srebro. Svi koji koriste ove preparate pretvaraju svoj organizam u saksiju u koju usađauju ili proširuju svoju bolest – navela je sagovornica.

Ministarstvo zdravlja: Zabranjeno je

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da u dijetetskim proizvodima ne sme da bude koloidnog i nano srebra.
– Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda ne predviđa se da se u tim proizvodima nalazi bilo koji oblik srebra – kažu oni.

(Alo.rs)

Check Also

NOVI HAOS U BELORUSIJI: PROTESTI SE PONOVO RASPLAMSALI- SPREMA SE I ONO ČEGA SE LUKAŠENKO NAJVIŠE PLAŠIO

U nedelju je istekao rok „narodnog ultimatuma“ koji je bivša predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovska ranije …