Home / AKTUELNO / Od januara novo, veoma traženo radno mesto u Srbiji: Zarada odlična, a posao uopšte nije zahtevan!

Od januara novo, veoma traženo radno mesto u Srbiji: Zarada odlična, a posao uopšte nije zahtevan!

dinari- novac- pare
Usvajanje novog Zakona o stanovanju otvoriće mogućnost i za nova radna mesta. Ispod svakog krova, gde ima više od četiri porodice, moraće da se formira stambena zajednica, a po Zakonu, mora da se izabere upravitelj sa mandatom od četiri godine.

Rezervoar radnih mesta za zainteresovane upravitelje je veliki – u zvaničnom registru “Stambenog” na teritoriji prestonice popisano je čak 600.000 objekata. Čak 9.000 zgrada nema skupštine stanara.

Upravnik ne može da bude svako. Oni moraju da budu izabrani, moraće da prođu specijalnu obuku za taj posao. Kada polože testove, dobiće licence. Sa sertifikatom, biće registrovani u komori profesionalnih upraviteljja, koja će biti pri Privrednoj komori Srbije.

Regulisanja naplate i redovna primanja, motivisaće mnoge da se bave ovim poslom, a pojedina preduzeća proširiće svoju delatnost.

Iako do sada nije precizno regulisano, za ovaj posao trebalo bi odvajati 200-300 dinara po stanu. Dakle, ukoliko zdrada ima samo 12 stanova, što nije toliko čest slučaj, mahom su zgrade mnogo veće, upravnik će zaraditi minimum 2.500 dinara mesečno. A zamislite da zgrada ima 50 stanova – mesečni budžet upravniku će biti uvećan za oko 100 evra.

Posla ne bi trebalo da ima mnogo, ukoliko se stanari o svemu blagovremeno dogovaraju, tako da je posao fin način dodatne zarade, zar ne?

Pišite nam svoje mišljenje u komentarima!

(Telegraf.rs)

Check Also

SVE VEĆI HAOS U AUSTRALIJI- POLICIJA ZBOG NENOŠENjA MASKI GOLIM RUKAMA DAVI DEVOJKE, MUŠKARCE..! (ŠOK SNIMAK)

Svakodnevno smo svedoci novih brutalnih napada australijske policije na svoje građane a u poslednjih nekoliko …