Home / AKTUELNO / ODLIČNA VEST: PUTIN ubrzava isporuku MIGOVA i RAKETA, SRBIMA nudi interventnu vojnu pomoć u slučaju sukoba!

ODLIČNA VEST: PUTIN ubrzava isporuku MIGOVA i RAKETA, SRBIMA nudi interventnu vojnu pomoć u slučaju sukoba!

putin

Ruski predsednik Vladimir Putin i premijer Aleksandar Vučić sastaće se tokom marta u Moskvi, gde će dogovoriti ubrzanje isporuke šest „migova 29“, ali i druge vojne opreme i novog naoružanja za Vojsku Srbije.

Osim realizacije vojnotehničkog sporazuma Beograd ai Moskve, Putin će Vučića upoznati i sa dramatičnim saznanjima ruskih obaveštajaca o opasnim planovima NATO pakta koji namerava da izazove rat u Makedoniji i celom regionu, navodi „Informer“.

Već deo informacija iz izveštaja ruskih obaveštajaca već je dostavljen srpskim vlastima.

Putin je najbližim saradnicima, pre svega ministru Sergeju Šojguu, naložio da maksimalno ubrzaju isporuku šest „migova 29“, raketnih sistema i ostale opreme koja je dogovorena za morernizaciju srpske vojske. Očekuje se da će biti reči i o unapređivanju vojne saradnje i zajedničkom ulaganju u namensku industriju.

Vučić i Putin će razgovarati i o mogućnosti da Srbija dobije „interventnu vojnu pomoć“ u slučaju eskalacije sukoba u regionu.

Prema tom dogovoru Rusija bi u slučaju ozbiljnijeg sukoba Srbiji odmah poslala najnoviju vojnu tehniku, naoružanje, ali i pomoć u vojnim instruktorima, navodi taj list.

(Informer)

Check Also

PRONAĐEN DNK, KOJI SVE OTKRIVA! JELENU MARJANOVIĆ UBIO POZNATI POLITIČAR! BIO BOLESNO ZALJUBLJEN U NJU, EVO I MOTIVA…

Pevačica Jelena Marjanović (33) iz Borče ubijena je iz ljubomore, a ubicu treba tražiti u …