Home / AKTUELNO / Ona je srpski Pablo Eskobar: Danijela priznala da je umešana u najveću zaplenu droge u istoriji, koja se desila na jugu Srbije

Ona je srpski Pablo Eskobar: Danijela priznala da je umešana u najveću zaplenu droge u istoriji, koja se desila na jugu Srbije

501

Danijela Ilić (32) iz Vranja potpisala je u Višem javnom tužilaštvu sporazum o priznanju krivice da je počinila krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Sporazumnom pogodbom za nju je dogovorena kazna zatvora od pet godina, preneli su beogradski mediji.

Viši javni tužilac u Vranju Danijela Trajković saopštila je da se odustalo od daljeg krivičnog gonjenja saputnika osumnjičene narko-dilerke Miloša Ilića (25), i to zbog nedostatka dokaza.

Inače, Danijela je uhapšena krajem novembra 2016. godine, kada su policajci primetili neobičan mercedes. Oni su u tom luksuznom autu pronašli čak 4.993 grama heroina!

Ova droga bila je sakrivena u specijalno izrađenom bunkeru, koji je bio dobro skriven u mercedesu. U njemu je bila ušuškana praškasta supstanca braon boje u 9 malih paketa.

Oduzimanje bezmalo pet kilograma heroina bila je jedna od najvećih zaplena narkotika na jugu Srbije!

Za Danijelu mnogi kažu da je Pablo Eskobar juga Srbije – što je, svakako, preterivanje. Inače, Pablo Eskobar bio je kolumbijski narko-bos i krijumčar. Poznat je kao najkomplikovaniji trgovan kokaina koji je ikada postojao, jer ga je bilo nemoguće uhvatiti i ući mu u trag.

Takođe se smatra najbogatijim i najuspešnijim kriminalcem u istoriji, s obzirom da ga je 1989. Forbs proglasio sedmim najbogatijim čovekom na svijetu, čije je bogatstvo bilo procijenjeno na 25 milijardi američkih dolara.

Za Eskobara se vezuje urbana legenda da je jednom prilikom, dok se skrivao, spalio novčanice u vrednosti od 2 miliona dolara, samo da bi se ugrejao.

Tek 2. decembra 1993. godine, dan nakon Eskobarovog rođendana, otkriveno je gde se nalazi zloglasni diler. Policija je okružila kuću u kojoj se skrivao i upala unutra. Eskobar i jedan telohranitelj bacili su se u očajnički beg preko krovova. Tamo ih je dočekala vatrena kiša metaka i obojica su ubrzo pali mrtvi.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …