Home / AKTUELNO / OPOZICIJA U MAKEDINIJI POČELA MASOVNE PROTESTE: POZIV NA REVOLUCIJU I ZBACIVANJE ZAEVA SA VLASTI

OPOZICIJA U MAKEDINIJI POČELA MASOVNE PROTESTE: POZIV NA REVOLUCIJU I ZBACIVANJE ZAEVA SA VLASTI

Lider makedonske opozicione partije VMRO-DPMNE u Hristijan Mickoski pozvao je pristalice te stranke na “sveopštu revoluciju” protiv vlade Zorana Zaeva.

Opozicija je ranije za sredu poslepodne najavila protest u centru Skoplja, a Mickoski je rekao da će protestom u centru Skoplja početi “nacionalnu, ekonomsku, socijalnu, obrazovnu” revoluciju protiv vlade Zorana Zaeva, preneo je RTS pisanje makedonskog portala Plusinfo.

Mickoski je istakao da je došlo vreme za “ekonomsko i nacionalno” buđenje Makedonaca i najavio da će se protest iz Skoplja proširiti i na druge makedonske gradove.

Najveća opoziciona stranka u Makedoniji suočava se sa problemima posle parlamentarnih izbora i formiranja nove Vlade Makedonije pošto je nekoliko visokih funkcionera te stranke, uključujući i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, osuđeno na zatvorske kazne zbog zloupotreba službenog položaja.

Gruevski je 11. novembra pobegao iz Makedonije i, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, stigao u Mađarsku, gde je dobio politički azil.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …