Home / AKTUELNO / OPREZ, POJAVILI SE LAŽNI ČITAČI VODOMERA: Evo gde ih je najviše, i kako varaju građane Srbije!

OPREZ, POJAVILI SE LAŽNI ČITAČI VODOMERA: Evo gde ih je najviše, i kako varaju građane Srbije!

Komunalno preduzeće “Standard” upozorilo je građane da njihovi čitači imaju legitimacije

saht- covek- vodomer

Više građana Jagodine prijavilo je da nepoznate osobe ulaze u njihova dvorišta radi navodnog očitavanja vodomera. Javno preduzeće “Standard” zbog toga je bilo prinuđeno da obavesti korisnike komunalnih usluga da su se pojavila lica koja se lažno predstavljaju kao čitači vodomera, te da njihovi radnici imaju legitimaciju JP “Standarda”.

Navodno očitavanje vodomera dobar je razlog da ovi prevaranti osmotre dvorišta, a tako se nalazi i primamljiv imovinski “plen” za krađu. Mašti prevaranata zaista nema kraja mada je ovo prvi put da su prijavljeni lažni čitači ovakve vrste.

U pomoravskim opštinama pre par godina građani su prijavljivali lažne radnike “Telekoma” koji su “proveravali telefonske linije”. Bilo je i lažnih inkasanata, odnosno naplatioca komunalnih usluga, pa i onih koji zvone na vrata i prikupljaju humanitarnu pomoć za navodno bolesnu decu “koja moraju na operaciju negde u inostranstvo”.

– U dvorištu sam zatekao nepoznatog muškarca koji je na moje pitanje šta traži tu rekao da treba da siđe u šahtu kako bi očitao vodomer. Nije imao identifikaciju kod sebe i bio je zbunjen, ali je “čitanje” obavio i odmah otišao – kaže naš sagovornik koji je zatim ceo slučaj prijavio komunalnom preduzeću, nakon čega je JP “Standard” upozorilo građane da obrate pažnju na to ko im ulazi u dvorišta.

(Telegraf)

Check Also

CENE NEKRETNINA U SRBIJI ĆE PASTI PREKO NOĆI- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

VEĆ MESECIMA cene kvadrata u Beogradu i širom Srbije ne prestaju da rastu. Kvadrati u …