Home / AKTUELNO / OSNOVAN NOVI OPOZICIONI BLOK U SRBIJI: 15 političkih pokreta i organizacija ujedinjeni u savez “Čuvari Srbije 1244”

OSNOVAN NOVI OPOZICIONI BLOK U SRBIJI: 15 političkih pokreta i organizacija ujedinjeni u savez “Čuvari Srbije 1244”

Srbija je postala opasna i nebezbedna zemlja za život. Nezaposlenost, siromaštvo, privatni izvršitelji, bombaški napadi na ulici, ubistva političara i novinara, to sve od građanina ove zemlje pravi labilnu i uplašenu jedinku kojom je lako manipulisati.

Smatramo da kao društvo nismo zaslužili da živimo u ovakvoj državi i da se kao građani moramo organizovano usprotiviti ovoj diktaturi”, zaključila je Stojkovićeva.

U Beogradu je danas, potpisivanjem Memoranduma o saradnji, osnovan savez Čuvari Srbije 1244, čiji su osnivači predstavnici 15 političkih pokreta i organizacija sa teritorije cele Srbije.

Pored pokreta Živim za Srbiju i Cela Srbija, ovaj novi opozicioni blok činiće i pokreti kao što su: Pokret Srbije – Gerila, pokret za Južnu Srbiju, pokret Srba sa Kosova, pokret Vlaha Srbije, Rumunski pokret Srbije, pokret “Kosovski božur”, Narodna inicijativa, Srpska ponos, Beogradski front, Srpski saborni pokret – Srbobran, pokret Izdanak, pokret Slobodnih sindikata Srbije i Pokret za dijasporu.

Na konferenciji u beogradskom Medija centru, predstavnici ovih organizacija su rekli kako će se zalagati za poštovanje Ustava, kojim se podrazumeva da Kosovo i Metohija pripadaju Srbiji, i poništavanje Briselskog sporazuma, kao i svih dogovora koji su proistekli iz njega.

“Trenutak u kojem se nalazi naša država je jedinstven i veoma opasan. Imajući u vidu da se najavljuje ‘čerupanje’ naše države, odnosno odvajanje južne srpske pokrajine – Kosova i Metohije”, rekla je Jovana Stojković, predsednica novoosnovanog pokreta, dodajući da je upravo to razlog zbog koje su se predstavnici ovih političkih organizacija ujedinili i formirali zajednički opozicioni blok.

“Okupili smo se jer smo savesni građani, koji se brinu za integritet i budućnost ove zemlje. Želimo da ukažemo na protivustavan plan koji sprovodi ova vlast, kad je u pitanju rešavanje statusa Kosova. Pored toga što je suprotan Ustavu, njime se krši i Rezolucija 1244.“

Ona smatra da bi eventualno priznanje kosovske nezavisnosti od strane Srbije, dovelo do otvaranja mnogih separatističkih težnji širom zemlje.

“Ovaj naš aktivizam je preventiva daljeg ‘komadanja’ naše države”, rekla je Stojkovićeva.

Pored očuvanja teritorijalne celovitosti, predstavnici novoformiranog opozicionog bloka su istakli da će se boriti za pravo slobode govora i izbora, koja prema njihovoj oceni u Srbiji ne postoji, ukidanje neoliberalnog socioekonomskog modela i uvođenje ekonomsko-socialnog modela.

“Srbija je postala opasna i nebezbedna zemlja za život. Nezaposlenost, siromaštvo, privatni izvršitelji, bombaški napadi na ulici, ubistva političara i novinara, to sve od građanina ove zemlje pravi labilnu i uplašenu jedinku kojom je lako manipulisati. Smatramo da kao društvo nismo zaslužili da živimo u ovakvoj državi i da se kao građani moramo organizovano usprotiviti ovoj diktaturi”, zaključila je Stojkovićeva.

Predsedavajući saveza “ČUVARI SRBIJE 1244”

Predsednik- dr Jovana Stojković
Potpredsednik- mr Saša Mirković
Potpredsednik- dr Dragan Petrović
Član- Nemanja Petrović
Član- Maja Šoršorov
Član- Ana Obradović
Član- Sara Jovanović
Član- Slavoljub Anđelić
Član- Petar Miletić
Član- Goran Marković

Izvor: Medija centar

Objavio: facebookreporter.org

Check Also

PRVI SNIMCI IZ PAKLA „AZOVSTALJA“: POSLE PREDAJE I ČIŠĆENJA KATAKOMBI U KOJIMA SU BORAVILI PRIPADNICI PUKA AZOV (VIDEO)

NA društvenim mrežama pojavili su se snimci iz “pakla” Azovstalja. Iz tunela ispod Azovstalja izašlo …