Home / AKTUELNO / OSTVARUJE SE BIBLIJSKO PROROČANSTVO „ŽIGA ZVERI“: U Belgiji počelo čipovanje radnika!

OSTVARUJE SE BIBLIJSKO PROROČANSTVO „ŽIGA ZVERI“: U Belgiji počelo čipovanje radnika!

cip

Jedna belgijska firma počela je čipovanje zaposlenih. Ugrađivanje nije obavezno, a poslodavci navode da je reč o ideji jednog od radnika zbog toga što su mnogi gubili svoje identifikacione kartice.

Jedna firma u Belgiji, specijalizovana za digitalni marketing, pozvala je zaposlene da dobrovoljno ugrade čip.

Tim Pauels iz kompanije „Njufjužn“ smatra da je to kao ključ koji niko ne može da izgubi.

Ugrađivanje čipa radniku otvaranje Pandorine kutije

Međutim, mnogi stručnjaci za radno pravo, tvrde da je, na temelju Povelje o osnovnim pravima Evropske unije, ovakav postupak nedopustiv.

„Ovaj čip je Pandorina kutija koja omogućava poslodavcu praćenje zaposlenih, koliko vremena provode izvan svojih kancelarija, koliko puta dnevno odlaze u toalet, koliko puta izađu na cigaret pauzu.

Mogli bi se izvući statistički podaci o efikasnosti radnika“, navodi Aleksi Dusvef iz Lige za ljudska prava.

„Zato smo se i odlučili na ovo. Naši zaposleni stalno su gubili svoje službene kartice, zato je jedan od njih dobio ideju za usađivanje identifikacije“, kaže Pauels.

Zahvaljujući malenom implantu, veličine zrna pirinča, obezbeđena je pouzdana lična identifikacija, na primer, za prolaz kroz brojna vrata u poslovnoj zgradi. Ili pristup računaru.

„Ako razmišljate o zdravlju, super bi bilo da može neko da vas identifikuje.

Recimo, zamislite da imate saobraćajnu nesreću, medicinski tim odmah može da odredi da li ste donor organa ili koja vam je krv potrebna.

Tu su i prirodne katastrofe ili drugo. Ovo je dobar način da se neko identifikuje“, objašnjava jedan od zaposlenih prednosti ugradnje čipa.

Čip se specijalnim špricem ubacuje u prostor između palca i kažiprsta. Mišljenja su podeljena. Jedni ne vide ništa loše u čipovanju, drugi su oštri protivnici ovakvog zbližavanja sa tehnologijom.

(RTS)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …