Home / AKTUELNO / OTKRIĆE ZAPREPASTILO JAVNOST: ZAŠTO JE ĐOKOVIĆ CEO MEČ IGRAO BEZ EMOCIJA, A FEDERER IZGLEDAO KAO DA JE DOPINGOVAN

OTKRIĆE ZAPREPASTILO JAVNOST: ZAŠTO JE ĐOKOVIĆ CEO MEČ IGRAO BEZ EMOCIJA, A FEDERER IZGLEDAO KAO DA JE DOPINGOVAN

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera pokazao manje emocija nego što je to za njega uobičajeno.

Pomalo je bilo i zabrinjavajuće videti da se srpski teniser praktično ne reaguje na situacije u kojima je obično umeo glasno da vikne i da vokalno projektuje frustraciju ili oduševljenje.

U duelu sa Federerom Đokovićev govor tela je bio potpuno drugačiji, toliko da se činilo ili da mu je svejedno ili da je sasvim siguran u ishod meča i da ga ono što se trenutno dešava na dotiče previše.

Fascinantna je bila reakcija u 23. gemu petog seta, pri rezultatu 11:11, kada je Federer imao šansu za brejk.

Novak je odigrao solidan volej na mreži, a potom i loš smeč koji je išao posred terena, ali je protivnik već pomislio da će lopta otići na njegovu desnu stranu i nije uspeo da se vrati.

“On kao da zna da će pobediti”, prokomentarisao je komentator Sportkluba Nebojša Višković.

Samo je u jednoj situaciji tokom celog meča Đoković “reagovao” i to u momentima kada se Federer našao u prilici da napravi brejk.

Novak je prišao glavnom arbitru, porazgovarao, ali je i njemu i svima moglo da bude jasno da to radi ne da bi pokušao da utiče na odluku, već da bi sebi “namestio” više vremena za sledeći poen.

Đokovićevo mentalno stanje se posebno reflektovalo posle poslednjeg poena kojim je obezbedio peti naslov šampiona Vimbldona.

Da li zbog publike, okolnosti, čega god, tek Đoković je delovao kao da je uradio nešto sasvim normalno, sasvim mirno se rukovao sa protivnikom, arbitrom, ponosno prošetao terenom uzdignute brade, a potom i ponovo probao ukus Vimbldonske trave.

Do momenta potpune eksplozije, udaranja u grudi i pokazivanja prstom ka nebu – e, tada je Novak pokazao da je pravi Novak i da je njegovo celokupno ponašanje pre toga bilo jedna odlična predstava kojom je sebi obezbedio neophodan mir i distancu, pre svega od publike koja je još jednom bila potpuno na strani njegovog protivnika.

Uz to, ovoga puta londonska publika nije dobila “Novakova srca”… Nije ih ni zaslužila.

Da li je Federer bio pod dopingom?

Koliko god je Novak izgledao čudno tokom meča, toliko je Federer izgledao sumnjivo sa energijom koju je pokazao tokom celog turnira a naročito na meču sa Nadalom, i najzad večeras protiv Đokovića.

Federer ima 38 godina a fizički je izgledao kao da je tek došao na turnir, kako u meču sa Nadalom tako i u meču sa Đokovićem. Kada je večeras posle meča davao izjavu delovao je kao da je tek stigao iz Švajcarske nasuprot Đokoviću na kome se video umor.

Federer tokom svoje duge karijere nikad nije viđen tako svež kao u mečevima sa Nadalom i Đokovićem. Posle 5 sati brutalnog tenisa u finalu, za nekog ko je na izmaku četvrte decenije, da sve to izdrži, više je nego nemoguća misija.

Veoma sumnjivo, ali se o tome verovatno neće diskutovati jer je Federerovo ime biznis.

POGLEDAJTE VIDEO:

(B92,mediji)

Check Also

POLOVNJACI U SRBIJI POSKUPLJUJU NAJMANJE 30 ODSTO! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Polovni automobili u Srbiji ovoga proleća poskupeće najmanje 30 odsto, kažu stručnjaci. Razloga je više, …