Home / AKTUELNO / OTKRIVAMO: Koliko još dugo Rusija može da izdrži pritisak Zapadnih sankcija..

OTKRIVAMO: Koliko još dugo Rusija može da izdrži pritisak Zapadnih sankcija..

Ruska ekonomija je u stanju da izdrži čak i malo verovatni scenario uvođenja sankcija na kupovinu hartija od vrednosti državnog duga Rusije koji su nedavno predložili američki senatori, smatra analitičarka rejting agencije „Mudi“ Kristin Lindou.

Kako je objasnio analitičar u intervjuu za agenciju „Blumberg“, mere koje je preduzela Rusija kako bi smanjila ulaganja u američke hartije od vrednosti i zavisnost od dolara učinile su ekonomiju te zemlje manje ranjivom na dalja ograničenja. Ekspert agencije „Mudi“ smatra da je Rusija sada spremna da neutralizuje nove sankcije koje bi Sjedinjene Države mogle da joj uvedu.

Prošlog četvrtka grupa američkih senatora je podnela Senetu predlog zakona o uvođenju novih sankcija Rusiji, uključujući one na kupovinu hartija od vrednosti državnog duga Rusije. Projekt predviđa nove sankcije protiv ruskih političara i biznismena.

Lindouova smatra da je malo verovatno da će se pod sankcijama naći i ruski državni dug nakon što je Ministarstvo finansija upozorilo da bi to moglo da destabilizuje svetsko tržište.

„Mislim da je ’Rusal‘ pouka za njih da vrlo pažljivo treba da razmišljaju o dalekosežnim posledicama. Mislim da je efekat imao veće razmere nego što se očekivalo“, rekla je Lindouova.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …