Home / AKTUELNO / Otkriven uzrok avionske nesreće u kojoj su stradali članovi ruskog hora „Aleksandrov“

Otkriven uzrok avionske nesreće u kojoj su stradali članovi ruskog hora „Aleksandrov“

Foto: AP/Tanjug, Google Maps
Foto: AP/Tanjug, Google Maps

Povodom avionske nesreće iz decembra 2016. kada je ruski vojni avion Tu-154 pao u Crno more, sa 92 putnika, novinara, članova posade i ansambla “Aleksandrov”, ministarstvo odbrane ove zemlje izdalo je saopštenje o završenoj istrazi.

Komisija je zaključila da bi uzrok nesreće mogli da budu pogrešni postupci komandanta posade prilikom upravljanja aviona, preneo je “Sputnjik”.

– Komisija za istraživanje avionske nesreće u blizini aerodroma u Sočiju, koja se sastojala od stručnjaka Ministarstva odbrane Rusije, predstavnika Ministarstva saobraćaja

Rusije, međudržavnog avijacionog komiteta, Ministarstva industrije i trgovine Rusije, kao i koncerna ’Tupoljev‘, završila je istragu o nesreći aviona Tu-154 koja se desila 25. decembra 2016. godine – navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Stručnjaci su pažljivo analizirali sve okolnosti koje su dovele do nesreće i proučili tehničke parametre leta Tu-154 od trenutka poletanja sa aerodroma u Sočiju.

– Istraga je pokazala da bi uzrok incidenta mogao da bude narušavanje prostorne orijentacije (svest o situaciji) pilota aviona, koje su dovele do njegovih pogrešnih postupaka sa kontrolama aviona – naglašava Ministarstvo.

(Telegraf.rs / Sputnjik)

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …