Home / AKTUELNO / OTKRIVENI DETALJI: NIKOLIĆ SE PREDAO POSLE „TIHIH“ SIGNALA IZ MOSKVE, sarađivaće sa Vučićem, ali u nekom drugom filmu

OTKRIVENI DETALJI: NIKOLIĆ SE PREDAO POSLE „TIHIH“ SIGNALA IZ MOSKVE, sarađivaće sa Vučićem, ali u nekom drugom filmu

nikolic

Tomislav Nikolić je odlučio da odustane od predsedničke kandidature, mada su ga najbliži saradnici celog vikenda ubeđivali da ipak ide do kraja u okršaju sa Aleksandrom Vučićem…

Nikolić je javno izjavio da će “Aleksandar biti kandidat na izborima” i da će “o funkcijama posle izbora”.

– U protekla dva-tri dana Nikolić nije odustajao od modela koji je javno izneo, a to je da ide na izbore ako se ne ispune njegovi zahtevi. Ali, s vremenom je postalo jasnije da bi ipak više voleo da se dogovori sa Vučićem nego da ide na izbore – kaže izvor iz Predsedništva.

Prema saznanjima, do ublažavanja ratobornog stava je kod Nikolića došlo još u petak uveče. Naš izvor nije želeo da precizira zbog čega konkretno, osim da je tokom nedelje bilo više razgovora pojedinih funkcionera Vlade Srbije sa ruskim političarima.

– U subotu je već bilo primetno da predsednik Nikolić više nije toliko odlučan i da nije reč samo o sagledavanju obaveza i posledica kandidature, već da tu ima nešto više – kaže sagovornik.

Potom je juče i danas Nikolić u nekoliko navrata pokušao da se sastane sa Vučićem. Do sastanka nije došlo, što je od početka bila Vučićeva strategija kako bi demonstrirao da nije spreman na kompromise. Dvojica najmoćnijih ljudi u Srbiji jesu razgovarali, ali ne licem u lice, iako je to bila želja iz Predsedništva.

Usledilo je večeras objavljeno zajedničko saopštenje Nikolića i Vučića “o političko bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu”. Na prvi pogled se iz saopštenja čini da su Vučić i Nikolić razgovarali o svemu (regionalnim tenzijama, Bosni, Kosovu, Unesku…) osim o onome što najviše zanima srpsku javnost.

Predsednički izbori se pominju u samo dve rečenice na samom kraju. Ipak, jasno je da su u te dve rečenice korišćene fraze koje su izvori “Blica” iz Vučićevog kabineta već koristili opisujući Vučićevu poruku Nikoliću – da će nastaviti blisko da sarađuju, ali u nekom drugom “filmu”…

(Blic)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …