Home / AKTUELNO / OTROV IZ VINČE? U BEOGRADU KIŠA, NA ULICAMA- PENA! (VIDEO)

OTROV IZ VINČE? U BEOGRADU KIŠA, NA ULICAMA- PENA! (VIDEO)

Osveženje koje je stiglo u prestonicu, nakon dugog perioda tropskih dana, obradovalo je Beograđane. Međutim, nakon kiše koja je pala u poslepodnevnim časovima, ulicama Beograda se sliva penušava voda, koja se dovodi u vezu sa otrovnim materijama sa deponije u Vinči, koja i dalje gori.

– Verovatno je prljavština od Vinče i motornog ulja. Verujemo da je ista ovakva pena i na Beogradskom vodoizvorištu, gde je mafija otela obalu reke i sebi napravila nelegalne parkinge, pa se sada svi otrovi, motorno ulje slivaju u podzemne vode koje pijemo – objasnili su iz organizacije Savski nasip, nakon pitanja koje su dobili od zabrinutih građana.

Kako su preneli korisnici Tvitera penušava voda se sliva u Ulici Kneza Miloša i drugim okolnim ulicima.

Iz Savskog nasipa su upitali da li Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, može da popije malo ove kišnice na uveri javnost u njenu neotrovanost.

 

Podsetimo, nakon požara na vinčanskoj deponiji, koji je izbio pre deset dana, Beogradom se širio dim koji je, prema navodima stručnjaka, sadržao kancerogene i druge otrovne materije.

Iako su gradske vlasti uveravale Beograđane da nema opasnosti, penušava voda nakon kiše, kakvu ne možemo videti posle uobičajenih pljuskova, dokaz je kvaliteta vazduha koji su građani prestonice danima udisali.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …