Home / AKTUELNO / OVAJ HAOS ČEKA SRBIJU: Nemačka postigla dogovor sa Grčkom i Španijom o migrantima- Italija odbila…

OVAJ HAOS ČEKA SRBIJU: Nemačka postigla dogovor sa Grčkom i Španijom o migrantima- Italija odbila…

Nemačka je postigla sporazum sa Španijom i Grčkom o vraćanju migranata koji su registrovani u te dve zemlje, dok sa Italijom takav dogovor nije napravljen.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je na kraju samitu EU u Briselu rekla da su vlade u Madridu i Atini voljne da ponovo prime te migrante direktno sa nemačke granice, prenose nemački mediji.

Sa te dve zemlje još će se razgovarati o tome kako im se može pomoći kada je reč o prihvatu migranata, rekla je ona novinarima.

Sa druge strane, italijanski premijer Đuzepe Konte potvrdio je da dogovor o migraciji ne predviđa da Italija primi nazad migrante koji su otišli u Nemačku, prenosi AP.

„Nisam potpisao nikakav poseban sporazum sa Merkelovom“ o vraćanju migranata“, rekao je Konte novinarima u Briselu.

Merkel je ocenila da je današnji dogovor na samitu EU o migraciji odlučan korak u pravcu zajedničke evropske politike azila.

„Ono što smo postigli ovde je verovatno više nego što sam očekivala. Nismo na kraju puta“, rekla je Merkel i dodala da je ubeđena da je EU bliža mogućem evropskom rešenju za migrantsku krizu. Merkel je najavila da će o rezultatima samita već večeras razgovarati sa svojim koalicionim partnerima koji su joj postavili uslov da što pre pronađe rešenje za migracije.

Check Also

VUČIĆ OTKRIO: VAKCINISAĆEMO I DECU- ZA NJIH SMO SPREMILI POSEBNU VAKCINU!

Pre nego što su regulatori odobrili kinesku vakcinu kompanije Sinofarm, avion Er Srbije (Air Serbia) …