Home / AKTUELNO / OVAJ HAOS ČEKA SRBIJU: Nemačka postigla dogovor sa Grčkom i Španijom o migrantima- Italija odbila…

OVAJ HAOS ČEKA SRBIJU: Nemačka postigla dogovor sa Grčkom i Španijom o migrantima- Italija odbila…

Nemačka je postigla sporazum sa Španijom i Grčkom o vraćanju migranata koji su registrovani u te dve zemlje, dok sa Italijom takav dogovor nije napravljen.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je na kraju samitu EU u Briselu rekla da su vlade u Madridu i Atini voljne da ponovo prime te migrante direktno sa nemačke granice, prenose nemački mediji.

Sa te dve zemlje još će se razgovarati o tome kako im se može pomoći kada je reč o prihvatu migranata, rekla je ona novinarima.

Sa druge strane, italijanski premijer Đuzepe Konte potvrdio je da dogovor o migraciji ne predviđa da Italija primi nazad migrante koji su otišli u Nemačku, prenosi AP.

„Nisam potpisao nikakav poseban sporazum sa Merkelovom“ o vraćanju migranata“, rekao je Konte novinarima u Briselu.

Merkel je ocenila da je današnji dogovor na samitu EU o migraciji odlučan korak u pravcu zajedničke evropske politike azila.

„Ono što smo postigli ovde je verovatno više nego što sam očekivala. Nismo na kraju puta“, rekla je Merkel i dodala da je ubeđena da je EU bliža mogućem evropskom rešenju za migrantsku krizu. Merkel je najavila da će o rezultatima samita već večeras razgovarati sa svojim koalicionim partnerima koji su joj postavili uslov da što pre pronađe rešenje za migracije.

Check Also

ATENTAT NA NOVINARA KOJI ISTRAŽUJE UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA- „Iza napada stoji vrh kriminalne piramide!“

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio je da ga je danas policija privela da …